Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Staff påkjærer fengsling

Advokat Tor Erling Staff vil påkjære kjennelsen til en av de to 17-åringene som er siktet for forsettlig drap på Arve Beheim Karlsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staff er forsvarer for 17-åringen som samtykket i varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud.

Advokaten sier til NTB i ettermiddag at han nettopp har fått sakspapirene. Når han har gått gjennom dem, vil han over helgen snakke med sin klient som sitter i varetekt i Hønefoss.

Uheldig

- Det er uheldig at han ikke møtte selv i forhørsretten. Slik jeg ser det, bygger saken på indisier. Han burde ha slåss for sin fremstilling, men skal etter det jeg har forstått ha bedt om fengsling fordi han følte seg truet, sier Staff til NTB.

17-åringens tidligere forsvarer, Anders Folkman, opplyste til NTB i går at han samtykket i varetektsfengsling fordi han ønsket å gjøre alt for å medvirke til at saken blir oppklart.

- Men han innrømmer ikke noe annet enn å ha løpt etter Beheim Karlsen, sa advokaten.

Både Folkman og den andre 17-åringens forsvarer, Odd Arne Nilsen, mener det er drøyt av påtalemyndigheten å sikte 17-åringene for forsettlig drap.

Tidligst mandag

Nilsens klient sitter i varetekt i Ålesund til Gulating lagmannsrett har behandlet påtalemyndighetens påkjæring.

I ettermiddag hadde lagmannsretten ennå ikke mottatt sakspapirene. Dermed kan behandlingen av påkjæringen tidligst begynne mandag.

Påtalemyndigheten påkjærte kjennelsen på stedet da Indre Sogn forhørsrett i går ettermiddag sa nei til å varetektsfengsle 17-åringen.

Dersom han løslates, har han frivillig gått med på å ha daglig meldeplikt for politiet.

Ifølge Nilsen fant retten at vilkårene for varetekt ikke var oppfylt.

(NTB)