Staff refset for lommemannen-uttalelser

Tor Erling Staff handlet i strid med god advokatskikk.

BAGATELLISERTE: Tor Erling Staff var en periode advokat for mannen som politiet mener er lommemannen. Staff handlet i følge Advokatforeningens disiplinærnemnd, som mener han handlet i strid med god advokatskikk.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
BAGATELLISERTE: Tor Erling Staff var en periode advokat for mannen som politiet mener er lommemannen. Staff handlet i følge Advokatforeningens disiplinærnemnd, som mener han handlet i strid med god advokatskikk. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tor Erling Staff handlet i strid med god advokatskikk da han uttalte seg sterkt kontroversielt om overgrepene som den såkalte lommemannen skal ha begått.

Bagatelliserte overgrep

Staff er for lengst byttet ut som forsvarer for den 57 år gamle mannen som politiet mener er identisk med «lommemannen». Men da han ble oppnevnt etter pågripelsen i fjor, kom han med flere kontroversielle utsagn - som blant annet bagatelliserte overgrepene mannen skal ha begått.

Nå får han refs av Advokatforeningens disiplinærnemnd, som mener Staff uttalte seg i strid med god advokatskikk da han kom med to uttalelser, ifølge Oppland Arbeiderblads nettutgave.


«- Uttalelsene føltes som nye overgrep»

Staff sa at «lommemannen har fått en del unger til å rote nede i lommene med kjønnsorganet. Hvilke skader skulle dette i utgangspunktet gitt dersom barna ikke var oppdratt til det verste» og at «barn som har tatt skade av seksuelle overgrep er bare preget av sine foreldres holdninger.»

Det er tre gutter som ble utsatt for overgrep som klaget Staff inn for Disiplinærnemnda. De mener uttalelsene hans føltes som nye overgrep for ofrene.

- Jeg er veldig glad på vegne av mine klienter, sier advokat Inger Marie Støen, som er de tre guttenes bistandsadvokat.

(NTB)