Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Staff skal redde romleiren

Toppadvokaten på plass på Årvoll i kveld.

MØTTE KLIENTENE: Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff (i midten) ankom i kveld romleiren på Årvoll, for å snakke med leirbeboerne og grunneier Vanessa Quintavalle (t.h. for Staff). Foto: DANIEL LAABAK
MØTTE KLIENTENE: Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff (i midten) ankom i kveld romleiren på Årvoll, for å snakke med leirbeboerne og grunneier Vanessa Quintavalle (t.h. for Staff). Foto: DANIEL LAABAK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tor Erling Staff, en av Norges mest profilerte advokater, ankom seint i kveld romleiren på Årvoll.

Staff sier han er blitt bedt om å bistå både Vanessa Quintavalle, en av de to grunneierne, og det han kaller ledelsen blant beboerne i leiren.

- Jeg tenker at man må hente fram vanlig norsk rimelighet og omsorg for disse folkene, sa Staff til Dagbladet før han gikk inn i leiren.

- Hyggelig stemning Etter ca. et par timer kom han ut igjen:

- Det var hyggelige folk og hyggelig stemning der inne. Nå er det stille og rolig også, sa Staff.

PÅ VEI UT: Tor Erling Staff har engasjert seg i romfolk-saken. Foto: DANIEL LAABAK
PÅ VEI UT: Tor Erling Staff har engasjert seg i romfolk-saken. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer

- Jeg har hilst på klientene, både grunneieren og romfolk, og dannet meg et inntrykk av forholdene. Jeg ser at de har gjort mye som tar bort innholdet i vedtaket til bydelsadministrasjonen.

- Min jobb nå er å sende inn en klage på vedtaket i morgen formiddag. Jeg tror vel egentlig at vedtaket kommer til å bli trukket, og at de kan bli. Forutsetningene og faktum er endret.

Reagerer Høyesterettsadvokaten reagerer på behandlingen leirbeboerne har fått av enkelte naboer og skuelystne; det kom tidligere i kveld til kraftig munnhoggeri mellom en nordmann og en romkvinne utenfor leiren, og en nabo sier han sover på skift med balltre under senga.

- De kommer ikke væpnet til opprør, de kommer hit etter invitasjon fra en av grunneierne, sier Staff.

Han sier han vil bistå med å klage på vedtaket om å stenge leiren.

- Det kommer sikkert en rekke juridiske problemstillinger her, men det første vi må ta tak i, er en klage på vedtaket som er truffet av bydelsadministrasjonen, sier Staff.

- Jeg vil først klage til bydel Bjerke og så eventuelt til Fylkesmannen. Jeg ber også om at det blir gitt såkalt oppsettende virkning, slik at det ikke skjer noe før klagen er behandlet.

- Helsefarlig Bydelsoverlegen i bydel Bjerke, der leiren på Årvoll ligger, kom i dag til at boforholdene på tomta - som i dag brukes som steinbrudd - er helsefarlige. Det pekes bl.a. på manglende sanitærforhold og fare for steinras, og leiren kreves stengt umiddelbart.

- Så vidt jeg skjønner, er det gjort endringer og sikkerhetstiltak, slik at grunnlaget for vedtaket er annerledes nå, sier Staff.

Politiet grep tidligere i kveld inn mot leirbeboernes forsøk på å innskrenke sperringene, men sier de ikke vil ta initiativ til å aksjonere mot leiren i natt.

PÅ ÅRVOLL: Tor Erling Staff møtte pressen på vei ut fra leiren natt til tirsdag. Foto: DANIEL LAABAK
PÅ ÅRVOLL: Tor Erling Staff møtte pressen på vei ut fra leiren natt til tirsdag. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer

- Vi avventer en bistandsanmodning fra kommunen, sier Marianne Grinaker, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Medgrunneier Vanessa Quintavalle avviste tidligere i dag bydelsoverlegens pålegg om stenging av leiren, og vil påklage vedtaket. Det samme gjelder organisasjonen Folk er folk, som opptrer som leirbeboernes talspersoner.

Quintavalle ble møtt av hissige tilrop som «Feiging!» fra skuelystne da hun ankom leiren i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media