Staff vil kaste dommer i Beheim Karlsen-saken

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff vil kaste sorenskriver Steinar Velle som dommer i Arve Beheim Karlsen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mener sorenskriveren gjennom sin dommeratferd er inhabil. Dette til tross for at han i går valgte å utsette saken til 21. mai, slik at jeg kan forbli forsvarer for min klient, sier Staff til Dagbladet.

Arve Beheim Karlsen ble funnet død ved utløpet av Sogndalselva for snart to år siden. To ungdommer er tiltalt for vold, trusler og rasisme mot ham.

Det var søndag ettermiddag det ble kjent at sorenskriveren kunne komme til å kaste Staff ut av saken. Bakgrunnen var at saken opprinnelig var berammet over fire dager fra tirsdag i neste uke. Men i kjølvannet av Holmlia-drapet ble tiltalen mot de to voldstiltalte utvidet til også å omfatte rasismeparagrafen. Dermed økte vitnelista til 60 personer, og tidsskjemaet sprakk.

- Jeg har berammelser i Oslo i de to ukene etter at Beheim Karlsen-saken opprinnelig skulle vært avsluttet, og kunne ikke fortsette utover den opprinnelige tidsrammen, sier Staff.

På denne bakgrunn holdt Staff på å bli kastet ut av saken, og erstattet av en lokal forsvarer som Staffs klient under ingen omstendighet ønsket. Staff hadde tidsfrist til kl. 10 i går med å uttale seg om et forsvarerskifte.

- Det avviste jeg kontant, og er glad for at jeg fikk medhold. I en så spesiell og prinsipielt viktig sak er det helt nødvendig at tiltalte får den forsvareren vedkommende ønsker, sier Staff.