Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stagnasjon i boligomsetningen

Omsetningen av boliger er halvert over mesteparten av landet som en reaksjon på renteoppgangen. Kjøperne er avventende og satser på at boligprisene vil presses nedover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis rentenivået holder seg rundt 10 prosent, er det nesten en naturlov at boligprisene går ned, sier formann Espen Solum i Norges Eiendomsmeglerforbund til NTB.

Avventende

Etter at landsstyret i Norges Eiendomsmeglerforbund var samlet til møte i helgen, sitter forbundet med et ferskt inntrykk av pulsen i landets boligmarked. Uttrykket som går igjen i beskrivelsen av kjøpernes holdning er «avventende».

- Det virker som kjøperne har forskuttert prisnedgangen. Budene som kommer er lave, og når de ikke blir akseptert av selger, velger kjøperne å sitte på gjerdet, sier eiendomsmegler Børge Martinussen i Nord Eiendom i Tromsø.

Han har inntrykk av at boligomsetningen i Tromsø er mer enn halvert de siste par ukene.

Prisene vil gå ned- Det er vanskelig å si om prisene allerede har gått ned, sier Solum. - Vi har likevel rådet et par av våre kunder til å vurdere sitt prisforlangende på ny. Dersom renten holder seg høy, gir det seg selv hva som vil skje med husprisene de fleste steder.

De virkelige vinnerne i boligmarkedet nå, er de som solgte huset sitt for et par måneder siden, og som nå skal kjøpe nytt husvære.

- De har et stort gevinstpotensial, men det gjelder jo ingen stor gruppe av huskjøperne, sier Espen Solum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling