Stakk av etter krasj

Etterlot 20-åring ved vraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror minst én person stakk fra ulykkesstedet i Strømmen i Akershus, der en bil skar av veien, braste inn i et tre og påførte en 20 år gammel mann alvorlige skader.

På ulykkesstedet fant redningsmannskapene 20-åringen liggende bevisstløs utenfor bilvraket. Politiet tror på ingen måte det var kollisjonen med treet som kastet mannen ut av kjøretøyet.

– Han er åpenbart tatt ut av bilen av andre. Bilbeltet var skåret av, antagelig med en kniv, opplyser operasjonsleder Jan-Erik Fossneset ved Romerike politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

20-åringen ble umiddelbart brakt til Ullevål universitetssykehus og var fortsatt under intensiv behandling rett før klokken 12 lørdag formiddag. Da var skadetilstanden ikke livstruende, men fortsatt alvorlig.

Natt til lørdag var politiet i kontakt med to personer de mistenker for å ha sittet i bilen under ulykkesferden – men begge blånektet for at så var tilfelle.

Den ene av de to mistenkte var sønn av registrert bileier – som bekreftet overfor politiet i natt at sønnen (25) hadde bilen til disposisjon. Den rutinemessige kontrollen avslørte at 25-åringen var ruspåvirket i natt.

– Han benektet å ha vært i bilen, men det tror vi ikke noe på. Vi påtraff ham utenfor et utested i Lillestrøm, og da hadde han blod på klærne. Han var påvirket av et eller annet, fastslår operasjonslederen.

Politiet kan ikke konkludere med hvem som satt bak rattet under utforkjøringen.

– Det blir helt håpløst. Ingen vil vedkjenne seg kjøringen, den videre politietterforskningen vil vise det. Vi er rimelig sikre på at en tredjeperson også har vært med på turen, selv om han også nektet. Vi sikret oss blodprøve av to personer – bileierens sønn og den skadekomne, uttaler Fossneset.

Ulykken som skjedde på Gamle Strømsvei på Strømmen i Akershus ble meldt ved 02.30-tiden natt til lørdag. Ulykkesbilen, en Peugeot 206, fikk betydelige skader og ble rutinemessig tauet inn til politiet. (ANB)