Stakk av fra kjemperegning

Joakim tok imot en kunde med åpne armer og skulle gjøre bilen hans fjong. Så stakk to personer av med den og etterlot seg regningen på 80 000 kroner. - Det kan være en bande som holder på nå, advarer han.

OVERVÅKNINGSBILDER: De påståtte gjerningsmennene ble fanget på overvåkningskamera idet de kom for å hente bilen. Foto: Privat
OVERVÅKNINGSBILDER: De påståtte gjerningsmennene ble fanget på overvåkningskamera idet de kom for å hente bilen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19. mai ble Joakim Væthe-Larsen, daglig leder i Kepler Bilservice på Sem, kontaktet av en person som ville piffe opp bilen sin.

- Det var en eldre veteranbil, og han ville ha den fjong. Da hadde han kommet rett sted, sa vi.

Væthe-Larsen forteller at de driver med lakkering og antirust, og sier at de startet arbeidet omgående.

- Og underveis i kontrollen oppdaget vi store rustskader under bilen, så vi sendte den videre til annet verksted for å sveise, og kunden godtok dette.

Tirsdag ettermiddag var den klar, og Væthe-Larsen tok kontakt med eieren for henting.

- Men da sa han plutselig at det var noen som var interessert i å kjøpe bilen hans, og han lurte på om de ikke bare kunne komme innom verkstedet og se på den. Han sa at de kunne komme etter arbeidstid, og serviceinnstilte som vi var, sa vi ja til dette, forteller bilmekanikeren til Dagbladet.

Og med det startet marerittet.

- Luktet muffins

Væthe-Larsen, som først fortalte om hendelsen til Tønsbergs Blad, sier at to personer så kom for å «se» på bilen.

- De ba etter hvert vår ene ansatte om å få prøvekjøre den, for å se at alt var som det skulle. Og vi sa også ja til dette.

- Så kjørte de bare av gårde.

Siden har de ikke sett snurten av dem.

- Vi ringte eieren etter to minutter, men da sa han plutselig at kjøperne hadde avdekket en feil under bilen, en rift i kalesjen. Og de var angivelig på vei til ham for å nøste opp i dette, men her begynte det å lukte muffins.

Denne kameramannen har ikke sin beste dag på jobben. Video: Rødt Kort Vis mer

Væthe-Larsen forteller at de har gått gjennom videoovervåkning i ettertid, og også funnet at de angivelige kjøperne som stakk av med bilen, var de samme som leverte den.

- Og eieren sa han liksom ikke kjente disse, så her har vi rett og slett blitt svindlet, medgir han.

Politiet bekrefter anmeldelse

Den ubetalte regningen skal ha kommet på rundt 80 000 kroner.

Væthe-Larsen sier at de innledningsvis var i kontakt med eieren og krevde å få betalt, samt truet med inkasso, men nummeret er nå umulig å komme gjennom på, ifølge den daglige lederen.

- Jeg misliker å bli holdt for narr, og synes de i hvert fall kunne vært rette nok i ryggen til å innrømme at de har svindla oss, men nå har de bare brutt kontakten.

Han forteller at han la ut videoer av at de antatte kjøperne kjørte av gårde med bilen i sosiale medier, og at han har blitt kontaktet av flere i etterkant som hevder de vet hvem de er, samt at de har opplevd liknende med en tilsvarende eldre bil i området.

- Det kan være en bande som holder på nå, og vi har kontaktet politiet.

Leder av etterforskningsseksjonen i politiet i Tønsberg, Knut Erik Ågrav, bekrefter overfor Dagbladet at de har tatt imot en anmeldelse av forholdet fredag, men legger til at det er for tidlig å si noe bastant om hvor saken står nå.

- Det er opplysninger vi må jobbe videre med her og se på først, skriver han i en e-post.

Han forteller at politiet ikke er kjent med at en «bande» opererer i området, men kan samtidig ikke utelukke det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer