- Stakk av fra makta

Lars Sponheim mener Thorbjørn Jagland drev et kynisk spill før stortingsvalget for å slippe ansvaret for renteoppgang og valutakaos som han visste ville komme. - Da han så problemene tårne seg opp, fant han på 36,9-grensa for å stikke av fra makta, sa Sponheim på Venstres landsstyremøte i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RAKK KONSERTEN: Thorbjørn Jagland og kona Hanne Grotjord måtte i går kveld legge veien innom NRK Dagsrevyen på vei til kirkekonsert med Arve Tellefsen for at Ap-lederen skulle svare på beskyldninger om kynisk spill.

- Nå bør Sponheim snart konsentrere seg om jobben som næringsminister, er reaksjonen fra en noe oppgitt Ap-leder Thorbjørn Jagland.

Det er kraftige beskyldninger Venstre-lederen framsetter mot Thorbjørn Jagland. Påstandene vil åpenbart ikke bedre det fra før nærmest fiendtlige forholdet mellom sentrumspartiene og Arbeiderpartiets leder.

Sponheim hevdet i går at Arbeiderpartiet hadde tilgang på informasjon fra embetsverket i Finansdepartementet som viste at norsk økonomi var i ferd med å møte veggen. Opplysninger som de kommende regjeringspartiene ikke hadde forutsetninger for å vite.

Reagerer

Jagland skal derfor ha ønsket å gi fra seg makta fordi belastningene kunne skade Arbeiderpartiet.

- Det er jeg overbevist om. Jagland stakk av fra ansvaret, sa Sponheim. Thorbjørn Jagland på sin side mener Sponheim bør slutte med å skyve ansvaret for trøbbel i norsk økonomi over på alle andre. Men han gir Sponheim rett på ett punkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer