FULLT AV ALKOHOL: Mannen kolliderte i en lyktestolpe. Da politiet kom til stedet hadde sjåføren stukket av fra bilen som var fylt til randen med alkohol. Foto: Theo Aasland Valen
FULLT AV ALKOHOL: Mannen kolliderte i en lyktestolpe. Da politiet kom til stedet hadde sjåføren stukket av fra bilen som var fylt til randen med alkohol. Foto: Theo Aasland ValenVis mer

Stakk av fra vraket bil stappfull med alkohol. Kan være snakk om smuglernettverk

Fører av bilen er fortsatt sporløst forsvunnet.

- Han kjørte av veien og kolliderte blant annet i en lyktestolpe, sier Christian Ytterbø, politiadvokat i Sørøst politidistrikt, Telemark.

Det var søndag morgen at politiet fikk melding om at en bil hadde kollidert på E18 ved Lanner rett utenfor Porsgrunn sentrum.

Da politi og brannvesen kom til stedet ble de møtt av et spesielt syn. Bilen hadde store skader, og ut av bilen tøt det enorme mengder vin og sprit. I tillegg var sjåføren forsvunnet.

- Noen hadde forsøkt å snakke med sjåføren, men da vi kom til stedet, hadde han stukket av, opplyste Marianne Mørch, operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet søndag.

Ifølge Mørch var bilen full av alkohol.

- Det var øl, sprit og vin, sier Ytterbø til Dagbladet.

Han ønsker ikke å uttale seg om hvor store mengder alkohol det var snakk om.

Undersøker teori om smuglernettverk

Ifølge Porsgrunns Dagblad kjørte mannen en leiebil med svenske registreringsskilter. Bilen var på vei sørover da ulykken skjedde. Vitner skal ha sett mannen stå utenfor bilen og snakke i mobiltelefonen.

Føreren av en annen svenskregistrert leiebil kom til stedet kort tid etter ulykken. Mannen som kjørte bilen ble arrestert av politiet.

Operasjonsleder Mørch uttalte til Østlandsposten at bilene krysset svenskegrensa med noen minutters mellomrom og at politiet mistenkte at sjåføren kom for å plukke opp mannen som kolliderte.

- Vi hadde en i varetekt som vi måtte løslate etter avhør da vi ikke hadde nok bevis til å holde på ham. Vi mente at de to var sammen om det. Vi leter fortsatt etter fører og vet fortsatt ikke hvem han er, sier Ytterbø til Dagbladet.

- Kan det være snakk om et smuglernettverk?

- Det er selvfølgelig en teori vi undersøker, men vi har ikke konkludert med det. Det er ingenting som indikerer det, sier Ytterbø.

- Hva med skiltene på bilen?

- Det var ikke hans skilter.

- Var bilen stjålet?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Ifølge Ytterbø er én teori at mannen er fra Sverige, uten at politiet har fått klarhet i dette.

Etterlyser mann

Politiet etterlyser mannen og har gått ut med følgende signalement på Twitter:

«Mann i 40-50 åra, tynn, iført shorts og mørk T-skjorte. Uviss nasjonalitet. Ønsker tips hvis noen har sett han».

- Vi ønsker tips i saken og observasjoner som fører til at vi kan komme i kontakt med bilfører. Ulykken skjedde rett utenfor Porsgrunn sentrum. Han kan ha stukket til skogs eller blitt plukket opp av noen, sier Ytterbø.