Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stakk av i opp mot 300 km/t etter ransraid

Selv politihelikopteret slet med å holde følge med råkjøreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Briten Ben Westwood er i dag dømt til å sone ni år i fengsel etter at han ble pågrepet etter en ellevil biljakt i januar.

Wednesfield-mannen ble tidligere i august dømt for hensynsløs kjøring og for en rekke ran. Til sammen fem personer som skal ha vært i banden ble dømt til mellom tre og ni års fengsel.

Ifølge BBC antar man at han er den bilføreren som er blitt tatt i høyest hastighet i landets historie. Han skal på det meste ha holdt en hastighet på 290 kilometer i timen.

Kobles til 16 ran Biljakta skal ha vart i over 100 kilometer og retten i Wolverhampton fikk høre hvordan selv politihelikopteret slet med å holde følge med bilføreren.

Bilen han stakk av i var en stjålet Audi, som var modifisert for å få større fart. Bilen kobles av britisk politi til minst 16 ran i Staffordshire, Shropshire og West Midlands, blant annet av bowlinghaller og smykkebutikker.

Ranene fant ifølge BBC sted mellom august i fjor og januar i år. I løpet av denne perioden gikk Audi-en Westwood ble tatt i fra å være hvit til å bli sølvfarget før den ble lakkert sort før Westwood ble tatt.

Biljakta fikk stor oppmerksomhet i Storbritannia i vinter. Den skjedde tidlig på morgenen etter at tre av de andre i gjengen allerede var blitt pågrepet. De hadde nettopp ranet en myntmaskin, og det var dette åstedet Westwood flyktet fra da han kjørte ut på motorveien M6 med en politibil etter seg.

- Motbydelig rulleblad - Politiet forsøkte å følge etter, men ble tvunget til å stoppe fordi bilen nådde en fart på 290 kilometer i timen. Politihelikopteret tok opp jakta, sier en talsmann for politiet ifølge Daily Mail.

Westwood ble ikke levnet mye ære da dommeren avsa dommen mot ham.

- Du har et motbydelig rulleblad til å være en mann på 33 år, sa Nigel Baker blant annet og la til følgende om biljakta:

- Dette var en avskyelig form for farlig kjøring. Du kjørte gjennom drabantby-nabolagene i Wolverhampton i en fart politiet ikke klarte å følge opp. Du kjørte på feil side av veien. På et tidspunkt trodde helikopteret at du forsøkte å kjøre så fort at du kunne stikke av fra det. Det var motbydelig kjøring.

DØMT: Ben Westwood må sone ni år i fengsel etter den elleville biljakta. Foto: West Midlands Police.
DØMT: Ben Westwood må sone ni år i fengsel etter den elleville biljakta. Foto: West Midlands Police. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media