Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stakk av i tollerens bil

- Lasterommet er tomt, bløffet den 29 år gamle nordmannen. De danske tollerne sjekket likevel - og fant sprit til fem og en halv millioner danske kroner. Mens de gledet seg over fangsten, stakk smugleren av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved halv-åtte-tida i går morges ble nordmannen stanset ved den danske ferjehavna Helsingør, på vei til Helsingborg i Sverige.

Traileren var lastet med 19250 liter brennevin.

Tollerne lot 29-åringen sitte alene i baksetet på deres tjenestebil. Ettersom tollerne ikke har adgang til å sette håndjern på folk, var 29-åringens hender fri. Dermed hoppet han fram til førersetet, og stakk av med bilen. En time seinere ble bilen funnet igjen nord i Helsingør. Smugleren var forduftet.

Men dansk politi kjenner hans identitet. Passet hans lå igjen i førerhuset. Trolig hadde 29-åringen minst én medsammensvoren. Passet til en 27 år gammel nordmann lå igjen.

- Tollvesenet pleier å komme over smuglere som dette opp mot jula, sier Vakthavende ved Helsingør kriminalpoliti Finn Andersen. Nå etterlyses de to nordmennene via Interpol.

- Vi kommer til å ta kontakt med politiet i Norge for å samarbeide om etterforskningen, sier Andersen.

Hele Norges coronakart