- Stakk av med dokumenter fra Lime-butikk midt i razzia

Person pågrepet i dag for å ha prøvd å ødelegge bevis.

RANSAKING: Politiet og en rekke kontrollmyndigheter foretok i hele går ransakinger av nær alle av de nærmere 30 butikkene i Lime Minipris-systemet. Her undersøkes en butikk på Tøyen i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RANSAKING: Politiet og en rekke kontrollmyndigheter foretok i hele går ransakinger av nær alle av de nærmere 30 butikkene i Lime Minipris-systemet. Her undersøkes en butikk på Tøyen i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en pressekonferanse i ettermiddag opplyste Romerike polidistrikt at det også i dag har blir gjort pågripelser i operasjonen mot nettverket bak butikkjeden Lime Minipris.

En av personene skal ifølge politiet ha prøvd å fjerne viktige dokumenter fra en av Lime-butikkene kort tid før politiet tok seg inn i bygningen sammen med Skattekrim-granskere, Tollvesenet og NAV-kontrollører.

- Det ble observert at personer tok med seg dokumenter og reiste fra stedet før politiet kom.  I dag ble en person pågrepet og er nå siktet for å ha forsøkt å fjerne eller ødelegge bevis, opplyser politiadvokat Åsmund Yli.

Han opplyste ikke om dokumentene er kommet til rette.

I tillegg til bevisforspillelse-saken ble en ny person i dag pågrepet og siktet for medvirkning til grov menneskehandel - i likhet med ti av mennene som ble tatt i går.

Politiet bekrefter i dag også at det ble gjort store beslag av kontanter under gårsdagens ransakinger.

- Vi har funnet flere større pengebeløp, i størrelsesorden hundretusener.  Det er også beslaglagt mye elektroniske medier med data om forretningsdriften, sier Yli.

Totalt er det nå 20 siktede i saken, hvorav elleve vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. De aller fleste nekter straffskyld. I tillegg til personene siktet for menneskehandel er andre siktet for grove bedragerier eller grove helerier.

Over 50 adresser på Østlandet - både leiligheter og forretningslokaler - har så langt blitt ransaket eller kontrollert i den enorme aksjonen.