Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se de frekke tyvene:

Stakk av med utstyr for over én million

Tyver var på ferde i Eidsvoll natt til lørdag. Amund Tømte ble frastjålet verdier for rundt 400 000 kroner.

TYVERI: Lørdag morgen våknet gårdseiere i Eidsvoll opp til at tyver hadde vært på gården deres og stjålet med seg utstyr til store verdier. Video: Martin Benedikt Sjue. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

Lørdag morgen våknet gårdseiere i Eidsvoll opp til at tyver hadde vært på gården deres og stjålet med seg utstyr til store verdier.

Politiet har i løpet av dagen gjennomført åstedsundersøkelser. Tyvene har tatt med seg GPSer og datasystemer fra flere anleggsmaskiner.

- På ett av åstedene er det snakk om verdier til opp mot én million kroner fra tre maskiner, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Dette skal være tyveri fra tre bulldosere.

OFFER FOR TYVER: Amund Tømte ble offer for tyvene. Foto: Martin Benedikt Sjue / Marben Media
OFFER FOR TYVER: Amund Tømte ble offer for tyvene. Foto: Martin Benedikt Sjue / Marben Media Vis mer

Store verdier

En annen som har blitt frastjålet utstyr, er Amund Tømte. Han forteller Dagbladet at han oppdaget tyveriet da han skulle ut og sprøyte med traktoren sin.

- Da så jeg at låsen var brutt opp og at GPS-utstyret var borte. Det er tre traktorer som er tømt, og det er snakk om store verdier, sier han.

Overvåkingsbilder viser to personer som tar seg til gården hans ved å gå under en såkalt ku-undergang.

(Se overvåkingsbildene øverst i saken.)

Han anslår at han ble frastjålet utstyr for rundt 400 000 kroner. Men ifølge Tømte er ikke dette det verste:

- Jeg trenger utstyret for å gjøre arbeidet. Det er kritisk arbeid som skal gjøres. Om jeg ikke får sprøytet åkeren er det stor risiko for smitte fra bladene til potetene. Da kan vi miste deler av avlinga - og da snakker vi om vesentlig mye mer penger.

Tømte forteller at det ikke er uvanlig med slike tyverier i området.

- Vi er klar over at dette skjer, og det har vært mange tilfeller på Østlandet. Spesielt Vormsund og Kløfta har vært utsatt. Det er ikke første og nok heller ikke siste gang det skjer. Vi prøver å ta hensyn, men det er vanskelig å skulle låse inn en traktor hver dag.

SPOR: Amund Tømte fant dette sporet på gården sin lørdag morgen. Han mener det tilhører en av tyvene. Foto: Privat
SPOR: Amund Tømte fant dette sporet på gården sin lørdag morgen. Han mener det tilhører en av tyvene. Foto: Privat Vis mer

Flere tyverier

Politiet ser de to tyveriene i sammenheng med hverandre, og antar at det er de samme personene som står bak.

- Vi ser sakene i sammenheng med hverandre. Vi har egentlig hatt en del av disse type tyveriene i hele distriktet den siste tida, sier Samuelsen til Romerikes Blad.

Ifølge operasjonslederen kan man anta at det er en bande som herjer i området.

- Man kan anta at det er mobile vinningskriminelle som står bak, men det er vanskelig å si noe konkret om denne saken på nåværende tidspunkt.

Politiet er interessert i tips i saken, og ber folk som har sett noe mistenkelig i området i løpet av natta om å ta kontakt. Til Dagbladet sier Samuelsen at de har lite spor å gå etter i jakten på gjerningspersonene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling