Stakk fra åstedet i offerets bil

76-åringen pleide å kjøre seg tur tidlig om morgenen. Her hentes han død etter møte med en 15 år gammel gutt i dag morges. Naboene er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GREÅKER/OSLO (Dagbladet.no): Den 76 år gamle familiemannen fra Greåker brukte å gå eller kjøre seg turer tidlig om morgenen.


I dag morges gikk det galt. Bare noen hundre meter fra sitt eget hus ble han slått ihjel av en 15 år gammel gutt. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet en snau time senere. Da var det vesle lokalsamfunnet på Greåker i ferd med å våkne opp til nyheten om hva som hadde rammet dem.

I sjokk

- Jeg er mer eller mindre i sjokk. Det er vi alle. Vi kunne aldri tro at noe sånt kunne skje her hos oss - i lille Greåker, sier 76-åringens nærmeste nabo (45) til Dagbladet.no.

Østfold-bygda like utenfor Sarpsborg er i dag preget av det som har skjedd. Naboene til 76-åringen har vært samlet i gata for å snakke sammen. De har kjent hverandre i mange år.

- Vi har vært naboer siden jeg var liten jente. Han var en trivelig og ålreit mann, med familie, barn og barnebarn. Om sommeren pleide han å gå seg grytidlige morgenturer. Om vinteren tok han ofte bilen, og kjørte seg en tur til Greåker sentrum og tilbake, forteller naboen.

Drept like ved

Og det er det som kan ha skjedd i dag morges.

UNDERSØKER: Kriminalteknikere saumfarer nå åstedet på jakt etter spor. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
UNDERSØKER: Kriminalteknikere saumfarer nå åstedet på jakt etter spor. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Politiet bekrefter at de har funnet offerets bil i forbindelse med jakten på gjerningsmannen i dag tidlig. Og et vitne forteller at gjerningsmannen ble sett da han stakk fra åstedet i en bil.

- Jeg vil ikke si noe om hva som kan ha skjedd, eller hva gjerningsmannen har gjort. Men det stemmer at bilen ikke ble funnet på åstedet eller hjemme hos den avdøde, sier politiadvokat Nina Christophersen til Dagbladet.no.

15-åringen ble pågrepet av en politiets hundepatrulje. Hundene skal ha fulgt sporene helt frem til gjemmestedet, og han ble pågrepet mens han var til fots.

Stjal trolig bilen

Politiet ønsker ikke å si hvor bilen ble funnet. Men etter det Dagbladet.no har grunn til å tro, stakk gjerningsmannen av i denne etter å ha slått 76-åringen ihjel - midt på Greåkerveien bare noen hundre meter fra hjemmet.

Om 76-åringen ble stoppet av sin drapsmann på veien, eller tilbød ham skyss, er helt uklart. Det er også uklart om ugjerningen skjedde like etter 76-åringen forlot hjemmet, eller om det skjedde da han var på vei hjem igjen.

- Vi har ikke fått avhørt 15-åringen ennå. På grunn av hans lave alder har han rett til å ha foresatte tilstede. Og vi har hatt litt problemer med å finne frem til disse, sier Christophersen til Dagbladet.no.

15-åringen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Stakk fra åstedet i offerets bil

Kriminalteknikere jobber fremdeles på og rundt åstedet for å sikre spor. Den avdøde ble i 14.30-tida hentet fra stedet der han trolig møtte sin gjerningsmann like før klokken 07.00 i dag morges.

HENTET AVDØDE: Den døde 76-åringen ble i ettermiddag hentet fra åstedet.