Stakk fra politiet under vill biljakt

Fart på over 130 km i timen. Politiet måtte legge ut spikermatte. Mannen fikk skader i hode, nakke, bryst og buk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet på Vestlandet jaktet på en mann i over fem mil i en dramatisk biljakt på selveste julaften.

- Vi fikk melding om at en person på ferja fra Halhjem til Sandvikvåg kjørte i påvirket tilstand. Derfor sendte vi ut en patrulje fra Lervik som møtte mannen da ferja kom i land, sier politiadvokat Thor Arne Reitan ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet.no

Uforsvarlig

Politipatruljen møter mannen i 25-årsalderen da han kjører over Stord på E39, og de beordrer han til å stoppe. Mannen, som kjører en golf personbil, ignorerer blålysene og kjører videre.

- Vi forfølger mannen, men da farten blir over 130 kilometer i timen, vurderer patruljen det som uforsvarlig å fortsette biljakten, sier Reitan.

Deretter sender politiet en patrulje fra Haugesund som skal avskjære kjøretøyet ved Haukås. Klokka 09.25 treffer patruljen på bilen, som nå har kjørt rundt fem mil.

- Patruljen har rapportert at mannen kjørte vesentlig over fartsgrensen som var på 80 kilometer i timen, og de klarer ikke å nå igjen bilen.

Spikermatte

HER ENDTE FLUKTEN: Den ville biljakten endte med at bilen kjørte av veien og tok fyr. Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix
HER ENDTE FLUKTEN: Den ville biljakten endte med at bilen kjørte av veien og tok fyr. Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix Vis mer

Nå vurderer politiet situasjonen som så dramatisk og farlig for andre trafikanter at de legger ut en spikermatte for å stanse mannen. Spikermatta blir lagt ut ved Fjon, og politipatruljen varsler med varselsskilt.

Klokka 09.30 kjører mannen over spikermatta. Etter å ha fortsatt flukten i halvannen kilometer kjører bilen av veien og tar fyr.

Politiet klarer å slukke brannen med pulverapparat som de har i politibilene.

- Vi er på stedet rett etter og får personen ut av kjøretøyet. Han er nå under behandling på Haugesund sykehus, og situasjonen er alvorlig, sier Reitan.

- Totalt knust

Kjell Øyvind Lerang passerte ulykkesstedet rett etter at ulykken skjedde, og mener sjåføren må ha hatt en utrolig høy fart.

- Det ser ut til at han har kjørt rett fram i en høyresving, sier Lerang til Dagbladet.no.

Han sier at bilen var totalt knust i sammenstøtet. 

Stakk fra politiet under vill biljakt

Ingen andre rammet 

Politiet har rutinemessig varslet Spesialenheten for politisaker og ulykkesgruppen til Statens vegvesen.

Ingen andre ble rammet under den dramatiske biljakten, og politiet vet fortsatt ikke om mannen virkelig var beruset.

E39 ved Fjon er stengt mens politiet arbeider på stedet. Biler må kjøre om småveier i området.

I en pressemelding opplyser Haugesund sykehus at mannens tilstand etter operasjonen er rimelig stabil, men alvorlig. 25- åringen fikk skader i hode, nakke, bryst, buk og flere bruddskader.

Stakk fra politiet under vill biljakt