Stakk fra regningen - statsministeren betalte

- Dra og betal regningen til disse idiotene, instruerte Italias president ambassadøren sin.

STIKKER AV: En gruppe italienske turister har skapt overskrifter verden over etter et restaurantbesøk som ikke gikk helt ryddig for seg. Video: X. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Fire italienske turister ble fanget på video idet de stakk fra regningen på en restaurant i byen Berat i Albania denne uka.

Hendelsen har blitt bredt omtalt i både italienske og albanske medier. Nå har turistenes frekke knep havnet på statsledernes agenda.

Tok det opp med Meloni

Albanias statsminister Edi Rama og hans italienske kollega Giorgia Meloni møttes i Tirana fredag. Da så Rama sitt snitt til å nevne hendelsen.

TOK DET OPP: Albanias statsminister Edi Rama møtte sin italienske kollega Giorgia Meloni i Tirana denne uka. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Florion Goga / Reuters
TOK DET OPP: Albanias statsminister Edi Rama møtte sin italienske kollega Giorgia Meloni i Tirana denne uka. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Florion Goga / Reuters Vis mer

I et større intervju med italienske La Stampa har Edi Rama uttalt seg om møtet.

- Da jeg fortalte Giorgia om det, lo vi, sier Rama til avisa, og fortsetter:

- Så sa hun følgende til ambassadøren sin: Betal for disse idiotene, og kom med en uttalelse. Italia kan ikke tape ansikt på denne måten.

Betalte

Ifølge BBC har Italias ambassade i en uttalelse bekreftet at de har betalt regningen, som skal ha vært på tilsvarende i overkant av 900 kroner.

Restaurantens eier har tidligere uttalt til albanske Report TV at dette var første gang han har opplevd at noen stakk fra regningen.

Ifølge eieren ga de fire italienerne komplimenter for maten, før de stakk av uten å betale for den.

I takt med økende priser og inflasjon i Italia har Albania - der prisnivået er vesentlig lavere - blitt et yndet reisemål for italienere. I et TV-intervju forrige uke sa statsminister Rama at han forventer 500 000 turister fra Italia i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer