Stakk politi med spyd

TØNSBERG (Dagbladet): 21-åringen kollapset og ble sinnssyk etter å ha røykt 100 gram hasj på fjorten dager. I sin egen rolle som viking og solgud stakk han et spyd i magen på en politimann i Horten før han flyktet opp i en lysmast og kledde seg naken. Nå er han erklært frisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg synes det er helt uforståelig og skremmende, det som skjedde med meg, sa 21-åringen - en tidligere assistentlærer - i Tønsberg byrett i går.

Han er tiltalt for drapsforsøk etter at han 31. mars i fjor stakk ned politiførstebetjent Øystein Holt i Horten med et spyd. De psykiatrisk sakkyndige har fastslått at tiltalte var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Han er nå ute av sykehuset og erklært frisk, men påtalemyndigheten vil ha ham dømt til flere års sikring og behandling, for å ha kontroll på ham. - Som et ris bak speilet, mente hans forsvarer, h.r.adv. Tor Erling Staff i retten.

Hasj-sjokk

Tiltalte hadde røykt 100 gram hasj på fjorten dager før tragedien skjedde.

For å få ekstra virkning hadde han røykt hasjen i et vannpipesystem. Så gikk det galt. Alt ble unormalt, vrangforestillingene vokste og vokste. Familien ble avvist av helsevesenet.

De psykiatrisk sakkyndige mener at den vanvittige hasjbruken kan være årsaken til sinnssykdommen.

I retten fortalte 21-åringen hvordan han trodde han var viking, negerkonge, aztekergud og pasient om hverandre. - Jeg trodde faren min var en demon og torde ikke spise pinnekjøtt fordi det kunne være forgiftet, sa 21-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer