Stakk storebroren (33) flere ganger i halsen

33-åringen utenfor livsfare. Broren (29) avhøres av oslopolitiet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 33 år gammel mann er livstruende skadd etter at han ble påført flere knivstikk i halsregionen i et knivslagsmål med sin 29 år gamle bror.

33-åringen har skader i hodet og bryst. Tilstanden var lenge kritisk, men Ullevål universitetssykehus opplyser nå at livet hans er utenfor livsfare, melder NTB.

Den dramatiske slåsskampen fant sted rundt klokken 00.30 i natt i en leilighet i Majourstuveien. Klokken 03.15 jobbet legene fortsatt for å redde livet hans.

- Siste melding er at det kan gå bra. Hovedpulsåren er ikke kuttet, men han er på operasjonsbordet i dette øyeblikk, sa operasjonsleder Stig Tonsjø tildigere.

I morges ble det klart at 33-åringen må gjennom flere operasjoner før han er ute av livsfare.

Slåss med hverandre 

Den yngste av de to brødrene, en 29 år gammel mann, ble lettere skadd i det alvorlige knivslagsmålet. Han er pågrepet og foreløpig siktet for grov legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter.

- Vi kjenner ikke bakgrunnen for hendelsen, men håper vi kan få mer klarhet i dette senere når vi skal avhøre 29-åringen senere i dag, sier politiadvokat Øyvind Holst i oslopolitiet til Dagbladet.no.

KRITISK ETTER KNIVKAMP:  To menn på 33 og 29 år, er fraktet til Ullevål etter et basketak i en leilighet på Majorstua i Oslo. 33-åringen er livstruende skadd. Foto: Arnhild Aass Kristiansen/ Dagbladet.no
KRITISK ETTER KNIVKAMP: To menn på 33 og 29 år, er fraktet til Ullevål etter et basketak i en leilighet på Majorstua i Oslo. 33-åringen er livstruende skadd. Foto: Arnhild Aass Kristiansen/ Dagbladet.no Vis mer

Innsatsleder Tore Solberg sa til Dagbladet.no i natt at de to trolig har slåss og knivstukket hverandre. Utover dette, er hendelsesforløpet ukjent.  

- Ingenting tyder på at det har vært noen andre til stede i leiligheten. Vi foretar ikke noe søk etter andre personer, sa han.

Grov legemsbeskadigelse

Klokken 03.15 er den yngste broren overført til arresten og siktet for grov legemsbeskadigelser.

- Han har kun fått noen mindre risp med kniven, opplyser Tonsjø.

Basketaket skjedde inne i en leilighet i Majorstueveien. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 00.39.

29-åringen skal selv ha åpnet døra for politiet, som sendte alle ledige patruljer til åstedet. 

Ifølge VG Nett var leiligheten så tilsølet av blod at politiet som kom til hadde behov for en spesiell debriefing etter oppdraget.

De to brødrene er norske statsborgere. Ingen av dem har adresse i Majorstuveien, men en av dem skal ha disponert leiligheten.

FRAKTET TIL ULLEVÅL: Legene forsøker nå å redde livet til en 33 år gammel mann som fikk flere knivstikk i halsen i natt.