- Stakk ut øynene på kona

- Da han var ferdig, sa han: «Du er blind nå. Du fortjener det.»

BLINDET: Den 42 år gamle kvinnen ble blind på begge øynene etter overfallet. Her sammen med sin forrige bistandsadvokat Anne Hazeland Tingstad. Hennes bistandsadvokat for straffesaken er Cathrine Grøndahl. Foto: Jacques Hvistendahl
BLINDET: Den 42 år gamle kvinnen ble blind på begge øynene etter overfallet. Her sammen med sin forrige bistandsadvokat Anne Hazeland Tingstad. Hennes bistandsadvokat for straffesaken er Cathrine Grøndahl. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det var 13. august i fjor at dramaet skjedde i kvinnens leilighet i Oslo. Tirsdag kveld 12. august er hun alene hjemme. Hun sovner til slutt på sofaen, men våkner da det ringer på. Ifølge kvinnen lurte eksmannen henne til å åpne ved å si hennes nye kjærestes navn gjennom callingen.

- Han var svart i ansiktet og hadde kniv. Jeg ba: «Vær så snill, ikke drep meg», fortalte kvinnen til Dagbladet i fjor høst. Men dramaetfortsatte utover natta, ifølge kvinnens forklaring. Ifølge politiforklaringene tok han først kvelertak på henne, så skal han ha stukket tomlene inn i øynene hennes og presset inn med voldsom kraft.

- Du fortjener det- Noe sprengte. Så ble det svart. Da han var ferdig, sa han: «Du er blind nå. Du fortjener det». Det siste han sa var at hanskulle drepe meg hvis jeg anmeldte ham, fortalte kvinnen til Dagbladet.

Klokka 07:49 registrerer Operasjonssentralen nødropet. Politiet fant henne med fingeravtrykk rundt halsen og voldsomme hevelser.

Blodet rant fra øynene. Eksmannen ble umiddelbart pågrepet. Han sto hjemme på kjøkkenet sitt og lagde frokost og te til deres to barn. Det er riksadvokaten som nå har tatt ut tiltalen mot 54-åringen, for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha påført kvinnen betydelig skade på legeme eller helbred. I tiltalen er det tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring med en tidsramme på 10 år. Påtalemyndigheten mener at en tidsbestemt straff ikke er tilstrekkelig til å verne samfunnet mot 54-åringen i framtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer