Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stakk ut øynene på kona

- Da han var ferdig, sa han: «Du er blind nå. Du fortjener det.»

BLINDET: Den 42 år gamle kvinnen ble blind på begge øynene etter overfallet. Her sammen med sin forrige bistandsadvokat Anne Hazeland Tingstad. Hennes bistandsadvokat for straffesaken er Cathrine Grøndahl. Foto: Jacques Hvistendahl
BLINDET: Den 42 år gamle kvinnen ble blind på begge øynene etter overfallet. Her sammen med sin forrige bistandsadvokat Anne Hazeland Tingstad. Hennes bistandsadvokat for straffesaken er Cathrine Grøndahl. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var 13. august i fjor at dramaet skjedde i kvinnens leilighet i Oslo. Tirsdag kveld 12. august er hun alene hjemme. Hun sovner til slutt på sofaen, men våkner da det ringer på. Ifølge kvinnen lurte eksmannen henne til å åpne ved å si hennes nye kjærestes navn gjennom callingen.

- Han var svart i ansiktet og hadde kniv. Jeg ba: «Vær så snill, ikke drep meg», fortalte kvinnen til Dagbladet i fjor høst. Men dramaet
fortsatte utover natta, ifølge kvinnens forklaring. Ifølge politiforklaringene tok han først kvelertak på henne, så skal han ha stukket tomlene inn i øynene hennes og presset inn med voldsom kraft.

- Du fortjener det
- Noe sprengte. Så ble det svart. Da han var ferdig, sa han: «Du er blind nå. Du fortjener det». Det siste han sa var at han
skulle drepe meg hvis jeg anmeldte ham, fortalte kvinnen til Dagbladet.

Klokka 07:49 registrerer Operasjonssentralen nødropet. Politiet fant henne med fingeravtrykk rundt halsen og voldsomme hevelser.

Blodet rant fra øynene. Eksmannen ble umiddelbart pågrepet. Han sto hjemme på kjøkkenet sitt og lagde frokost og te til deres to barn. Det er riksadvokaten som nå har tatt ut tiltalen mot 54-åringen, for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha påført kvinnen betydelig skade på legeme eller helbred. I tiltalen er det tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring med en tidsramme på 10 år. Påtalemyndigheten mener at en tidsbestemt straff ikke er tilstrekkelig til å verne samfunnet mot 54-åringen i framtida.

54-åringen er tiltalt etter en paragraf som ble brukt mot torturister i rettsoppgjøret etter siste krig.

Ifølge tiltalen skal 54-åringen gjennom en periode på over to år og sju måneder, fra 1. januar 2006 til 13. august 2008, gjentatte ganger ha slått og truet med å drepe ektefellen. Ifølge tiltalen fikk kvinnen betydelige skader som følge av denne mishandlingen.

Mishandling
54-åringen kom til Norge som FN-flyktning. Paret møttes i Libanon der han jobbet som journalist. Familien har bodd i Norge og
Libanon. Hun forteller om en kontrollerende, sjalu og voldelig ektemann

Mannens forsvarer, advokat Abdelilah Saeme, sier til Dagbladet at klienten nekter straffskyld etter tiltalen. Saeme opplyser også at 54-åringen nå har bedt om å få ny advokat, og det er sagt at advokat John Christian Elden skal overta forsvaret.

Advokat Saeme opplyser til Dagbladet at 54-åringen helt siden arrestasjonen har nektet straffskyld. Han har i gjentatte forklaringer hevdet at det må være en annen, for ham ukjent person, som har utført voldshandlingen mot kona.

Den 54 år gamle mannen er også pålagt besøksforbud. Likevel skal han fra fengselet ha forsøkt å komme i telefonisk kontakt med sin
datter. Det er også utferdiget en tilleggstiltale for dette.

Varig blind
Den nå 42 år gamle kvinnen er blitt varig blind som følge av overfallet. Da hun ble intervjuet av Dagbladet i fjor høst sa hun:

— Først var jeg takknemlig for at jeg overlevde. Men noen ganger tenker jeg at det kanskje hadde vært bedre hvis han hadde drept meg. Det som holder meg oppe er barna. Jeg skal lære meg å se barna mine med fingrene. Jeg er ødelagt som menneske og som kvinne. Det er nesten som å være død.

Skadde barn
Kvinnen har fått oppnevnt bistandsadvokat, som vil legge ned påstand om oppreisning og erstatning på vegne av klienten. 54-åringen og kvinnen har to barn sammen. Barna har også fått oppnevnt bistandsadvokat, som vil fremme et oppreisningskrav mot 54-åringen. Bakgrunnen er opplevelsene de har hatt på grunn av mishandlingen mora skal ha vært utsatt for fra farens side. Det er avsatt over ei uke til rettsforhandlingene i Oslo tingrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling