- Stakkars Julia. Hun kom i rullestol og rett fra fengselet, men ble møtt med buing

Ukraina vil ikke lenger ha Julia Timosjenko.

PRESIDENTKANDIAT:  Ved presidentvalget i 2010 fikk Julia Timosjenko 25 prosent av stemmene. Nå ligger hun an til å få mellom 6-8 prosent, ifølge meningsmålingene.  Her ankommer hun et valgkamparrangement tidligerer denne uka. Foto. AP Photo/Efrem Lukatsky
PRESIDENTKANDIAT: Ved presidentvalget i 2010 fikk Julia Timosjenko 25 prosent av stemmene. Nå ligger hun an til å få mellom 6-8 prosent, ifølge meningsmålingene. Her ankommer hun et valgkamparrangement tidligerer denne uka. Foto. AP Photo/Efrem Lukatsky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIEV (Dagbladet) : For ti år siden var Julia Timosjenko en av de store heltene i Orange-revolusjonen. Hun sto i front i opprøret på Maidan-plassen og protestene mot valgfusk og korrupsjon ved presidentvalget i 2004.

Da hun i februar i år ble løslatt etter tre år i fengsel dro hun rett til Maidan for å tale, men hun ble ikke tatt i mot som en frigitt martyr.

- Stakkars Julia. Hun ankom rett fra fengsel og i rullestol, men ble møtt med buing, sa Berit Lindemann i Den norske helsingforskomité på et seminar for de norske valgobservatørene til presidentvalget i Ukraina denne uken.

- Mange, ikke minst henne selv hadde nok trodd at hun ville stille sterkere, mener Lindemann.   Lavt på meningsmålingene På de siste meningsmålingene har Timosjenko ligget på rundt 6-8 prosent oppslutning.

Det ligger godt under den oppslutningen hun tidligere har hatt, men passerer henne likevel som nummer to på meningsmålingene.

Dagen før ukrainerne skal velge sin neste president, virker «sjokoladekongen» Petro Porosjenko uslåelig. Det eneste spørsmålet er om han klarer å få over 50 prosent av stemmene, slik at valget blir avgjort i én valgrunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer