Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stakkars mann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Menn som voldtar har fått uventet støtte hos domstolen. Oslo byrett anser det som formildende omstendighet når offeret lider av aids. Menn som voldtar aids-syke tar ifølge en oppsiktsvekkende dom så høy risiko at straffeutmålingen må bli tilsvarende lav. Stakkars mann som måtte vente et halvt år i dødsangst på hiv-testen etter at han hadde voldtatt den syke kvinnen, mener retten. Det er forhåpentligvis retten aleine om å mene. Fra alle hold kommer reaksjonene på dommen som ikke må bli stående. Neste uke skal saken opp i Stortingets spørretime.
  • Vi regner med at dommen blir anket. Stortinget har uttrykt et klart ønske om at straffen for voldtekt skal skjerpes. Dessuten er dommerstanden åpenbart betydelig underutdannet når det gjelder årsakene til og virkningene av voldtekt. Det er faktisk ikke offeret som er ansvarlig for overgriperens helse, men omvendt, også når offeret er kvinne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling