Stakkars rike pike

Om to uke fyller Athina 18 år. Da blir hun verdens rikeste tenåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet):IKKE BÆRER HUN samme etternavn, ikke snakker hun samme språk, som bestefaren. Om to uker fyller Athina Roussel 18 år og får kontroll over en arv som gjør henne til verdens rikeste tenåring.

Til sammen omfatter den ufattelige arven etter bestefaren, den greske skipsrederen Aristoteles Onassis, minst 50, trolig nærmere 80 milliarder kroner.

På 18-årsdagen 29. januar får Athina kontroll over det meste. Resten når hun fyller 21. Da blir hun også leder for stiftelsen som forvalter pengebingen etter en bestefar som i sin ungdom gikk i land i Argentinas hovedstad med noen hundrelapper i lomma.

Som ung hadde Aristoteles opplevd at tyrkerne drepte de fleste medlemmene av hans familie og svidde av hans barndomshjem. I løpet av få år i sitt nye land bygde han seg opp som verdens største tankreder, i konkurranse med blant andre norske Hilmar Reksten og Sigval Bergesen.

18-ÅRSDAGEN SKAL Athina feire på den greske øya Skorpios, som hun eier. Hun eier også selskaper i Argentina og Uruguay, et latinamerikansk flyselskap, en fabrikk som produserer spedbarnsmat i Brasil, et japansk elektronikkfirma, et kjemisk selskap i Iran, aksjer og innskudd i 217 banker over det meste av verden, skyskraperen Olympic Tower på New Yorks Fifth Avenue, en leilighet i Paris, hotellet Metropol Palace i Monte Carlo, to hus i Athen og hundrevis av verdifulle malerier og andre kunstskatter. Pluss, pluss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer