Stål-John tror Obama gir millioner av jobber

Gründeren fikk storslagent besøk på fabrikken.

ENGANGSOPPLEVELSE: - Noe sånt skjer bare en gang i livet, forteller John Grabner til Dagbladet.no, rett etter at Barack Obama har vært på visitt hos ham på fabrikken. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
ENGANGSOPPLEVELSE: - Noe sånt skjer bare en gang i livet, forteller John Grabner til Dagbladet.no, rett etter at Barack Obama har vært på visitt hos ham på fabrikken. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CLEVELAND/OHIO (Dagbladet.no): - Dette har vært en helt utrolig dag, sier John W. Gagner, og puster lettet ut.

Direktøren for Cardinal Fastener & Speciality Co. har nettopp vist selveste Barack Obama rundt på fabrikken sin i Bedford Heights i Cleveland, Ohio. Fabrikken er ikke stort større enn en romslig Rema 1000-butikk.

Obama og hele kobbelet av pressefolk og livvakter er nettopp forsvunnet ut døra. De 65 arbeiderne på industrifabrikken har fått fri resten av dagen.

En halv million arbeidsplasserDet er stort sett bare John og Dagbladet.no igjen. - Obama ville ta en nærmere kikk på hva vi driver med, sier direktøren, for en fabrikk som har gått fra å levere deler til tradisjonell tungindustri som oljeindustrien, til å forsyne vindmøller med bolter til turbinene.

For USAs påtroppende president kan Cardinal Fastener & Speciality vise seg å være selve foregangsmodellen for hans ønske om å skape flere arbeidsplasser i takt med utviklingen av alternativ energi.

Fra John Grabner startet i 1983 har staben hans vokst fra 11 til 65.Obama sier hans tiltakspakke og satsing på fornybar energi kan skape nærmere 500 000 arbeidsplasser. Samtidig har han gitt Kongressen frist til 16. februar med å vedta en rekordstor tiltakspakke på 825 milliarder dollar for å få fart på økonomien igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer