PUNKTERING: Minst ti biler har punktert i høy fart på E6 ved Follotunnelen. Video: Nyhetstips Vis mer

Stålbiter stakk opp på E6 - minst 10 biler punkterte i 100 km/t

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Farlige situasjoner på E6 i Follo nordover i retning Oslo onsdag morgen: Minst 10 biler punkterte på ett eller flere hjul på grunn av gjenstander på et punkt der fartsgrensen er 100 kilometer i timen.

- Punkterte biler sto som strødd i og ved veibanen etter plutselig å fått flate dekk ved skjøten til veibrua nord for Follotunnelen.10 - 15 centimeter høy gjenstander stakk opp fra asfalten. Det var flaks at det ikke skjedde noe alvorlig der og da, sier en bilist til Dagbladet.

<strong>KAOS PÅ E6:</strong> Tross en rolig vinterferiedag har trafikken stått stille siden 07-tiden på grunn av en rekke punkteringer nord for Follotunnelen. Foto: Glenn Johansson.
KAOS PÅ E6: Tross en rolig vinterferiedag har trafikken stått stille siden 07-tiden på grunn av en rekke punkteringer nord for Follotunnelen. Foto: Glenn Johansson. Vis mer

Han passerte punktet på E6 ved 07.20-tiden. Han sier bitene liknet betong med "glimt" av metall.

Øst politidistrikt bekrefter situasjoner.

Operasjonsleder Hans Are Dahl opplyser at han ikke har fått nøyaktig antall punkterte biler av patruljene på sted, men at 10 eller flere virker sannsynlig utfra beskrivelsen han har fått.

Fra 100 til 50 km/t

Fartsgrensen er satt ned fra 100 til 50 kilometer i timen, og ett av de to løpene i nordgående Follotunnel er sperret for å dempe trafikken.

- Trafikksituasjonen er under kontroll, sier politiets operasjonsleder ved 08.30-tiden.

Skjøten sprakk

Trafikkoperatør Hans Are Dahl i Vegtrafikksentralen Øst forklarer nærmere hva som har skjedd:

- Det er en skjøt mellom veibrua og fast grunn som har sprukket. Det har ført til at noen biter, hovedsaklig av betong, plutselig peker oppover. Entreprenør er på vei for å ordne opp. Det er ikke farlig å kjøre strekningen nå med ny, midertidig fartsgrense, sier trafikkoperatøren til Dagbladet.

Vegtrafikksentralen fikk de første meldingene ved 07-tiden om at noe var galt i veibanen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer