Ståle Eskeland anker dom for ærekrenkelser

Dømt til å betale 250.000 kroner for ærekrenkelser mot bror til offeret i Torgersen-saken.

OMSTRIDT DOM: Fredrik Fasting Torgersen flankert av advokat Erling Moss (t.v.) og nå dømte jusprofessor Ståle Eskeland. Gjenopptakelseskommisjonens Fredrik Fasting Torgersen ble i 1958 dømt til livsvarig fengsel og ti års sikring for seksualdrap. Han har i alle år hevdet sin uskyld.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
OMSTRIDT DOM: Fredrik Fasting Torgersen flankert av advokat Erling Moss (t.v.) og nå dømte jusprofessor Ståle Eskeland. Gjenopptakelseskommisjonens Fredrik Fasting Torgersen ble i 1958 dømt til livsvarig fengsel og ti års sikring for seksualdrap. Han har i alle år hevdet sin uskyld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Professor Ståle Eskeland vil anke dommen i Oslo tingrett, der han er dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisning og sakskostnader for ærekrenkelser mot Kjell Granly, bror til offeret i Torgersen-saken.

- Dommen er feil. Den vil bli anket, sier Ståle Eskeland til NTB. Han er professor i strafferett ved Universitetet i Oslo, og er helt uenig med tingrettsdommer Oddmund Svarteberg, som har avsagt dommen der Eskeland er dømt for fire ærekrenkende utsagn mot Granly og hans far.

Advokat Carl Bore - Granlys prosessfullmektig - sier til NTB at dersom dommen blir anket, vil hans klient kreve et høyere erstatningsbeløp. Tingretten har dømt Eskeland til å betale 100.000 kroner i oppreisning og 150.000 kroner i sakskostnader til motparten.

- Moderat erstatning

Carl Bore sier også at hans klient er «åpen for å finne en minnelig løsning».

- Dette er en veldig grundig dom. Vi mener utmålingen av erstatning er moderat. Men samlet sett er dommen god, fordi begge parter bør kunne leve med den og legge saken bak seg, sier Bore.

Han antydet overfor retten et erstatningsbeløp opp mot 250.000 kroner i tillegg til sakskostnader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer