- Ståle kunne spilt fotball på elitenivå

Ståle Garberg valgte Forsvaret og cockpiten framfor fotballbanen. Vennene husker ham som en åpen og inkluderende venstreback.

NORSKE FARGER:  De norske fargene vaier slitent på toppen av Kebnekaise. Ståle Garberg var en av fem norske offiserer som mistet livet på den svenske fjelltoppen. Foto: Roger Vikström
NORSKE FARGER: De norske fargene vaier slitent på toppen av Kebnekaise. Ståle Garberg var en av fem norske offiserer som mistet livet på den svenske fjelltoppen. Foto: Roger Vikström Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Ståle var en av de mest spennende spillerne jeg har sett. Jeg er helt sikker på at han kunne ha spilt på høyeste nivå.

Stein Rasch var trener og lagleder på Ski da Garberg briljerte på venstrebacken i åra 1988 til 1991. I 1992 rykket Ski opp til 1. divisjon. Da hadde talentfulle Garberg lagt skoa på hylla og valgt en annen sti.

- Han var veldig pliktoppfyllende, og en 100-prosenttype. Da han valgte flyginga over fotballen så var det bare flyginga som gjaldt. Jeg er sikker på at han kunne nådd langt som fotballspiller, sier Rasch.

Turen gikk i stedet til USA og utdannelse for Garberg tidlig på 90-tallet. Så nådde han langt - i Forsvaret.

- Dette er to av de mest erfarne pilotene vi har, sa forsvarssjef Harald Sunde om Garberg og skvadronssjef Truls Ørpen da det ble kjent hvem som hadde vært i flyet som krasjet inn i Kebnekaise. Drømte om å bli jagerflyger Andreas Myhre spilte fotball med Ståle Garberg i rundt ti år, fra de var 11 år gamle. Garberg var den eneste på laget som fikk plass på A-laget i Ski.

-Vi spilte på samme fotballag helt fram til han ble den eneste toppspilleren på laget. Han var helt fantastisk flink, han var flink til alt, sier Myhre til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer