Ståle Solbakken kan bli dansk landslagssjef

Står på lista til det danske fotballforbundet.

AKTUELL: Den 21. august var Ståle Solbakken tilbake som trener i FC København. Nå sier generalsekretæren i det danske fotballforbundet at han kan bli aktuell som trener for det danske landslaget. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
AKTUELL: Den 21. august var Ståle Solbakken tilbake som trener i FC København. Nå sier generalsekretæren i det danske fotballforbundet at han kan bli aktuell som trener for det danske landslaget. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FC København-trener Ståle Solbakken står på lista over dem som er aktuelle til å bli Danmarks neste landslagssjef. Det sier generalsekretæren i det danske fotballforbundet (DBU), Jim Stjerne Hansen, til Berlingske tidende.

- Det er klart, at Ståle Solbakken har en bakgrunn i en dansk klubb med en viss suksess, så det er naturlig at han er en av dem vi tenker på, sier Stjerne Hansen til den danske avisen.

Solbakken har vært nevnt som kandidat for det danske landslaget også tidligere. Han mener det er naturlig å bli vurdert, men ønsker ikke å si så mye mer før det eventuelt er mer konkret.

- Jeg har ingen kommentar til det annet enn at det er naturlig. Men jeg har akkurat startet i ny jobb, sier Solbakken i en tekstmelding til Dagbladet.

Kan bli skifte raskt Han understreker likevel at han ikke har forhandlet med Solbakken, som nylig kom tilbake til dansk fotball hvor han tidligere har hatt stor suksess med FCK, og nå altså er tilbake i gamleklubben.

Dermed kan mannen som i sin tid var påtenkt som norsk landslagssjef i stedet komme til å fylle den samme rollen for danskene.

Mannen som trener det danske landslaget nå, Morten Olsen, har kommet under press etter svake resultater.

Fredag var det like før det gikk galt mot Malta, og hvis det skulle bli tap i den kommende kampen mot Armenia tror Berlingske tidende det kan gå mot slutten for Morten Olsens karriere som landslagstrener.

Allerede på tirsdag kan det være slutt, spår avisa.

Har dansk innsikt Dermed kan det åpne seg nye muligheter for Ståle Solbakken, som de siste to årene har rukket å få sparken som trener for både tyske Køln og britiske Wolverhampton.

Da han nylig vendte tilbake til FC København var det derimot til stor jubel fra den danske storklubbens tilhengere.

Selv om Ståle Solbakken ikke er dansk, synes Jim Stjerne Hansen at det taler til hans fordel at han trener en dansk klubb.

- Ståle har hatt berøring med dansk fotball og har innsikt i dansk fotball, som er et element som jeg synes er vesentlig. Men jeg har aldri snakket eller hatt direkte forhandlinger med Ståle, understreker Jim Stjerne Hansen.