Slik er det å fly F-35:

Ståle «Steel» Nymoen er en av de første som flyr jagerflykjempen F-35 i Norge

- Når jeg ser ned kan jeg se rett gjennom flykroppen.

«STEEL»: Da Ståle «Steel» Nymoen, kommandør for 332 Skvadronen fløy jagerflyet F-35 over snøkledde fjell i Norge for første gang, kjente han på en enorm nasjonalfølelse. - Det er dette vi skal passe på, sier han. Nymoen er fotografert foran et av jagerflyene på den amerikanske treningsbasen i Arizona. Foto: Torbjørn Kjorsvold /Forsvaret
«STEEL»: Da Ståle «Steel» Nymoen, kommandør for 332 Skvadronen fløy jagerflyet F-35 over snøkledde fjell i Norge for første gang, kjente han på en enorm nasjonalfølelse. - Det er dette vi skal passe på, sier han. Nymoen er fotografert foran et av jagerflyene på den amerikanske treningsbasen i Arizona. Foto: Torbjørn Kjorsvold /Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØRLAND (Dagbladet): - Da vi startet trening i Norge og fløy i november tenkte vi: i alle dager. Den kalde lufta gjør at vi får bedre manøvreringsevne fordi lufta er tykkere. Det var en positiv overraskelse. Samme var det da vi tok av. Det var helt latterlig hvordan det sparka, sier Ståle Nymoen, kommandør for 332 Skvadronen som flyr F-35 ved Ørland flybase i Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer