Stålkvinnen

Enkelte mener det eneste tegnet på USAs styrke akkurat nå er Michelle Obamas overarmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Ikke siden Jackie Kennedy har det vært mer snakk om en førstedames stil, og der både Hillary Clinton og Laura Bush stilte i dressjakker på sine offisielle førstedameportretter, har Michelle Obama på seg en sort kjole med bare armer. Sånt blir det skriverier av. Spesielt når landets nye førstedame har muskler som kan konkurrere med Madonnas.

«Ektemannen hennes snakker om handling, men det er Michelle som ser ut som hun med letthet kunne slått ut Rush Limbaugh, Bernie Madoff og alle forretningssvinene som svindlet Amerika», skriver New York Times-kommentator Maureen Dowd. En av hennes kollegaer, David Brooks, er mindre imponert. «Noen ganger tror jeg halve grunnen til at Barack Obama stilte til presidentvalg, er at Michelle skulle få et publikum å vise fram bicepsene sine til».

Er bare armer passende for en førstedame? spør amerikanerne. Bør Michelle Obama dekke seg til mer? Tilhengerne mener hun er moderne og utstråler selvtillit. De mer konservative mener hun har «bevist sitt poeng», og at hun burde kledd seg mer tekkelig da presidentens holdt sin første tale til Kongressen. Da avisa USA Today ba leserne avgjøre, mente 11 prosent at førstedamen burde gå en runde til i garderoben sin, 40 prosent mente hun ser strålende ut slik hun gjør – og 49 prosent svarte «Hvem bryr seg?»

De fleste skjønte det allerede før hun sto på scenen i Chicago sammen med mannen sin og vinket til det amerikanske folk 4. november i fjor. Det ble diskutert over kaffekopper landet over lenge før hun flyttet inn i 1600 Pennsylvania Avenue 20. januar. At Michelle Obama ikke er som andre førstedamer. At hun ikke er noen taus støttespiller, og langt fra det amerikanerne kaller en «trophy wife». Hun har sine egne kampsaker. Hun har full kontroll over livet i Det hvite hus. Og hun kler seg slik hun vil.

At førstedamen er et forbilde, er det få som er uenige om. Michelle Obamas kropp er et resultat av sunn livsstil og mye trening, og utallige ukeblader og aviser har de siste månedene laget artikler med råd om «Hvordan få armer som Michelle». «Michelle Obamas armer er attraktive fordi de er såpass tonet at du ser musklene, men ikke til den grad at det tar bort femininiteten hennes», sier Jennifer Smith, en treningssentersjef i Chicago. Og det er all grunn til å tro at USA og resten av verden vil se førstedamens muskuløse overarmer mye de neste fire åra.

Avisa Huffington Post legger endatil håp i armene hennes: «Michelles sterke armer formidler beskjeden om at dersom hun er i stand til å klemme og løfte oss ut av den elendige økonomien og manglende helsetjenester og utdanning for alle, så vil hun gjøre det.»

Visst er det riktig at det bak enhver suksessfull mann står en sterk kvinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer