Stålsett oppfordret til bønn mot krig

Oslo-biskop Gunnar Stålsett holdt gategudstjeneste på Jernbanetorget i Oslo i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stålsett tok utgangspunkt i Juleevangeliets budskap om fred, og frykten som mange mennesker har i disse dager for at en storkrig snart vil bryte ut i Irak. Deretter oppfordret han kristne i alle land om å be om at de som ønsker krig, ikke må vinne fram.

- Også muslimene ber om dette når de samles i sine gudshus, sa Stålsett.

Esler og får

Det er Kirkens Bymisjon som har satt opp stallen ved Jernbanetorget i hovedstaden. Der har den stått helt siden Lucia-dagen og vært møteplass og varmested for alle fra gatens folk til barnefamilier på handletur. Under gudstjenesten lille julaften sto det også levende dyr i stallen - esler og sauer. Et 50-talls mennesker stanset opp og lyttet til Oslo-biskopens tale. Etterpå tok flere imot nattverd.

Knuste engler

Stålsett kom også inn på Israel-Palestina-konflikten. Han viste til at det i år er andre året på rad at det er umulig å feire jul i Betlehem.

Stålsett viste fram et bilde av en engel, laget av splintret glass etter skyting i Jesu fødeby, som han nylig har fått tilsendt fra trosfeller.

- Det som er knust er satt sammen igjen til et håpets tegn. Det er i denne ånd vi alle bør feire jul, avsluttet biskopen.

(NTB-Kjell T. Barøy)

FREDENS BUDSKAP: Gunnar Stålsett holdt gudstjeneste i «stallen» på Jernbanetorget i kveld.