Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stålsett utfordrer norske muslimer

Biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, oppfordrer muslimer i Norge til å ta ansvar. Han mener drapet på den kurdiske kvinnen Fadime (26) i Sverige må være en vekker også for det muslimske miljøet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har hatt en god dialog mellom kirken og muslimene i Norge, men vi må ikke vike unna konfrontasjonen når det gjelder grunnleggende menneskerettigheter. Derfor vil dette være en prøve på hvor alvorlig de muslimske ledere står bak integreringsprosjektet i det norske samfunn, sier Stålsett.

I en pressemelding oppfordrer biskopen de muslimske religiøse ledere i Norge til å vise klart hvor de står.

- Ta ansvar, før det for sent. Ingen religion eller kultur må få lov å forskjønne eller forsvare en udåd som den i Sverige ved å knytte det til ære. Det er skam det dreier seg om, sier Stålsett.

Fadime ble mandag drept av sin far fordi hun hadde svensk kjæreste. Faren ble onsdag varetektsfengslet for to uker. Han har uttalt at han ikke angrer at han drepte sin datter og at det måtte til for å redde familiens ære.

(NTB)

Hele Norges coronakart