Tiltak i skole og barnehage

Stålsetter seg: - Bekymret

Oslo kommune utvider massetestingen i skolene. Stavanger-skolene har gått til gult. I grønne Bergen treffes lokale tiltak ved utbruddsrammede skoler og barnehager. Slik håndteres smitten rundt om i landet.

SMITTEBØLGE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forklarer hvordan vaksinen har fungert så langt. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo kommune kommer med anbefalinger til skoler og barnehager, og utvider nå massetestingen.

- Vi er bekymret og ser at vi trenger å gjøre noe med smitten og sykefraværet. Vi ønsker også at skoler og barnehager skal være åpne i størst mulig grad, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Sunniva Holmås Eidsvoll, til Dagbladet.

Hun påpeker at det ikke er ønskelig med en tidlig juleferie.

- Tidlig juleferie er noe vi i det lengste prøver å unngå. For det første av hensyn til barna, fordi det beste for barna er å være i skole og barnehage. Spesielt for de barna som har skole og barnehage som sin trygge arena i hverdagen, men også av hensyn til foreldre som må være hjemme med barna.

Torsdag ble det klart at et tilfelle av omikronvarianten er påvist ved Grefsen skole i Oslo. Skolen har bedt elever på 1. trinn om å holde seg hjemme, og skolen tilbyr nå digital undervisning de neste dagene.

- Frivillig

Nå utvides massetestingen i hovedstadens skoler.

- Nå tester 5-10 trinn seg to dager i uka. Det vil nå også innbefatte 1.-4. trinn. Vi understreker at det er frivillig å teste seg. Vi kan ikke tvinge barna om de motsetter seg testing. Det er ekstra vanskelig med de minste barna, sier byråden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.