Stålsetter seg for stormen Dorian - kan bli orkan

USA og flere karibiske øyer forbereder seg på at den tropiske stormen Dorian når Florida, kan den være oppe i orkan styrke.

KAN BLI ORKAN: USA og flere karibiske øyer forbereder seg på at den tropiske stormen Dorian når Florida, kan den være oppe i orkan styrke. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er erklært unntaktstilstand på Puerto Rico og Den dominikanske republikk. Orkanen Dorian baner seg akkurat nå vei gjennom Karibien, og vil ha vindkast opp mot 75 kilometer i timen.

Regnet den tar med seg, kan utgjøre fare for liv. På Martinique er veier vasket bort, og det er ventet flom flere steder, skriver CBS News. Ifølge nyhetskanalen har flere valgt å forlate øya.

Guvernør i Florida, Ron DeSantis, ber nå innbyggerne om å forberede seg på et kraftig regnvær. Meteorologene anslår at det kan komme hele 15-20 millimeter nedbør flere steder denne helga når stormen inntreffer.

- Basert på stormens foreløpige bane, må alle på østkysten forberede seg på at den slår til: Både sterk vind, heftig regn og flom, skriver DeSantis på Twitter.

Store skader

Ifølge CNN holder stormen fortsatt på å bygge seg opp. Hvor sterk den blir, avhenger av banen den tar inn mot USA-kysten. Stormens senter blir trolig på Floridas østkyst, et sted mellom Jacksonville og West Palm Beach.

Styrken på vindkastene, gjør at Dorian er rett ved å bli ansett som en orkan før den treffer Puerto Rico.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer