Stålsetter seg for valgbråk - setter inn 3600 soldater

Den føderale politienheten FBI advarer mot at det kan bryte ut voldelige opptøyer i Portland etter presidentvalget natt til onsdag norsk tid. Det samme fryktes i en rekke andre delstater.

SIKRER BUTIKKVINDUER: I den amerikanske hovedstaden forebreder de seg på mulige opptøyer i forkant av valgdagen. Video/foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON, D.C. (Dagbladet): Over 3600 soldater fra nasjonalgarden er mobilisert og klare til å «bistå med cyberforsvar, arbeid ved valglokaler og innsats i tilfelle sivil uro etter valget».

Mandag ble blant annet 1000 soldater satt inn i Massachusetts, 300 i Arizona, 300 i Alabama og et ukjent antall i Florida, Oregon og Illinois, skriver Military Times.

Ifølge nettstedet vil soldatene i Massachusetts og Oregon, som huser byen Portland, i hovedsak være i beredskap hvis voldelige opptøyer bryter ut. I Arizona vil de stå klare til å kunne tilkalles til «hvilket som helst sted i Vestlige USA».

Oregon-guvernør Kate Brown erklærer unntakstilstand i Portland-området fra klokka 17.00 lokal tid tirsdag til klokka 17.00 lokal tid onsdag, melder Oregon Public Broadcasting OPB.

Skjuler Trump-melding om vold

Natt til tirsdag norsk tid skjulte Twitter et innlegg der USAs president Donald Trump hevder en rettsavgjørelse i Pennsylvania vil føre til valgjuks og vold i gatene.

- Avgjørelsen vil tillate voldsom og ukontrollert juks, og vil undergrave hele rettssystemet vårt. Det vil også forårsake vold i gatene. Noe må bli gjort, skriver Trump på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer