DREPTE 49:  49 mennesker ble drept på nattklubben Pulse i Orlando i Florda natt til søndag. Gjerningsmannen Omar MAteen skal ha vært på den homofile klubben en rekke ganger. 
DREPTE 49:  49 mennesker ble drept på nattklubben Pulse i Orlando i Florda natt til søndag. Gjerningsmannen Omar MAteen skal ha vært på den homofile klubben en rekke ganger. Vis mer

Stamgjester: - Har sett gjerningsmannen på Pulse mange ganger

- Ble full og agressiv. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst fire stamgjester på nattklubben Pulse – som ble åstedet for den dødeligste masseskytingen i nyere amerikansk historie natt til søndag, forteller at de har sett gjerningsmannen Omar Mateen på homoklubben flere ganger.

Det skriver Orlando Sentinel.

- Av og til satt han i hjørnet og drakk for seg selv. Andre ganger ble han så full at han var høylytt og aggressiv, sier Ty Smit til avisa.

Minst ti besøk

Han sier han har sett Omar Mateen der over ti ganger.

- Vi snakket ikke mye med ham, men jeg husker at han snakket mye om faren sin. Han fortalte oss også at han hadde kone og barn, sier han.

En annen stamkunde på Pulse, Kevin West, sier til Los Angeles Times at Mateen tekstet ham med ujevne mellomrom i et år, på en homofil chattjeneste. De møttes aldri.

Politiet i Orlando oppgir til Orlando Sentinel at de ikke har noe informasjon om dette.

Mateen har vært under etterforskning av FBI to ganger tidligere for mulige bånd til kjente terrorister, men FBI henla begge sakene.

Søndag morgen ringte han nødtelefonen 911 og sverget troskap til IS. Han ble drept av politiet da de stormet utestedet noe senere.

- Ville spurt ham hvorfor

- Hvis han var i live i dag ville jeg stilt ham ett spørsmål: Hvorfor gjorde du dette? Hvorfor? Det er nemlig så uforståelig. Jeg ga ham alt. Den beste utdanningen man kan oppdrive. Han hadde sitt eget hus og sitt eget liv. Vi gav ham masse kjærlighet og støtte, sa Omar Mateens far Seddique til Dagbladet i går.

Han sa også at han ikke trodde religion hadde noe med massedrapet å gjøre.

Men det var én episode faren husker der sønnen ga uttrykk for at han ble støtt av homofile.

- Det var en hendelse i Miami for et par måneder siden. Der var det et homoseksuelt par som kysset og tok på hverandre foran barna. Han ble sjokkert av det, hevdet faren.

LEGNING: Siden det brutale angrepet i Pulse nattklubb i Orlando, har det dukket opp flere teorier rundt motivet til Omar Mateen. I videoen svarer ekskona på CNN- reporterens spørsmål om legningen hans. Vis mer