-  Stamkundene forsvinner

De brune pubene sliter kraftig etter innføringen av den nye røykeloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi har solgte omtrent tre ganger så lite øl som vanlig. Så det er litt trist her nå. Tar ikke salget seg opp igjen, blir det vanskelig å fortsette, sier Sol Hovdal, ved Kafé Larssen i Trondheim.

Lavere omsetning

Pubeiere og bartendere landet rundt melder om omsetningssvikt og dårlig besøk etter at den nye røykeloven ble innført. Bar & Cigar i Oslo er, som navnet antyder, et av stedene som har merket den nye hverdagen.

-  Vi har hatt en omsetningssvikt på 30 prosent den siste uka. Heldigvis har vi hatt arrangementer som veier noe opp for det, sier bartender Ole Gunnar Hauso.

Utestedet hadde i går en annonse i Dagbladet med teksten «omsetningen gikk ned 30 % forrige uke. Takk, Dagfinn!».

Ølhallen i Tromsø har også mindre besøk enn normalt.

-  Omsetningen er lavere enn forventet. Det er stamgjestene som er bærekraften hos oss, og mange av dem er nå forsvunnet. Derfor søker vi om å få en uteservering for å kompensere for noe av dette, sier Odd Pedersen, daglig leder i Ølhallen.

Ny kundekrets

Møllepuben i Kristiansand har også merket de nye tidene.

-  På det verste har omsetningen vært på to tredjedeler av det normale, sier daglig leder Folker Malz.

Holbergstuen i Bergen har på sin side «byttet» kundekrets.

-  Vi har færre rene drikkegjester enn tidligere. Samtidig har vi faktisk en økning i rene spisegjester, sier soussjef Kim Olav Knutsen.

MÅ RØYKE UTE: Bartender Ole Gunnar Hauso på Bar & Cigar på Hambros plass i Oslo har merket nedgang etter innføringen av den nye røykeloven. Kunde Sverre G. Holter mener det er overformynderi at det ikke er lov å røyke inne på utesteder.