Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stammeraseri etter terrorangrep

Pakistanske stammefolk går løs på hus tilhørende Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske stammefolk er rasende etter at minst 50 mennesker ble drept i et selvmordsangrep fredag. Nå går de løs på hus som tilhører Taliban.

Angrepet fredag skjedde nordvest i Pakistan, i provinsen Orokzai som til nå har vært spart for volden som herjer i regionen for øvrig.

Den kraftige bilbomben gikk av idet hundrevis av stammefolk var samlet til et møte for å diskutere regjeringens ønske om at de etablerer en milits for å bekjempe Taliban og al-Qaida.

- Alle er sinte og opprørte her. Stammefolk angrep husene til Taliban i Khadizai etter bombingen. To hus er rasert, sier Noorzad Orakzai, som bor i Khadizai der angrepet fant sted. Han sier også at gruppene skjøt mot hverandre om natten, og at kampene pågår fortsatt.

51 personer er bekreftet drept og 100 er såret etter angrepet. Enkelte medier melder at så mange som 80 mennesker mistet livet.

Den pakistanske regjeringen har den siste tiden forsøkt å få stammefolkene ved grensen til Afghanistan over på sin side. Myndighetene gir støtte til dem som vil opprette egne militsgrupper for å bekjempe Taliban og ytterliggående islamister fra andre land. De er kommet til regionen for å føre «hellig krig» mot utenlandske styrker og regjeringen i Afghanistan. (NTB)

SELVMORDSANGREP: Det har vært flere selvmordsangrep i Pakistan den siste tiden. Her fra Islamabad. Foto: Mian Khursheed/REUTERS/SCANPIX
SELVMORDSANGREP: Det har vært flere selvmordsangrep i Pakistan den siste tiden. Her fra Islamabad. Foto: Mian Khursheed/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!