- Standard, forferdelig oppdrettslaks og ren bløff

Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang slakter Salma-laksen.

UAKTUELT Å SERVERE NORSK OPPDRETTSFISK: Det sier kjøkkensjef ved Nordens beste restaurant, Esben Holmboe Bang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
UAKTUELT Å SERVERE NORSK OPPDRETTSFISK: Det sier kjøkkensjef ved Nordens beste restaurant, Esben Holmboe Bang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjøkkensjef og medeier i Maaemo, Esben Holmboe Bang, går til frontalangrep på nasjonalhelligdommen, norsk oppdrettslaks generelt og Salma-laks spesielt.

- Salmalaks er standard, forferdelig oppdrettslaks. Det er ingen forskjell, bortsett fra at den er firkantet, pakket «pent» inn og priset høyere. Folk tror det er et luksusprodukt, men det er en ren og skjær bløff. For oss er det bare helt uaktuelt at vi noen gang skal ta inn norsk oppdrettsfisk, sier kjøkkensjefen til Dagbladet.

Salmon Brands og Norges sjømatråd er helt uenige. Les tilsvaret her.

Prisbelønte Maaemo ble nylig kåret til Nordens beste restaurant, og er den eneste i Norge med to stjerner i Michelin-guiden.

Koster det dobbelte På pakken står det at Salma-laksen har «høy kvalitet og dokumentert bedre smak», og inneholder «de magreste og fineste delene av laksen». Det står ingenting om oppdrett. Pakningen prydes av Merket for god design.

I en stikkprøve på Rimi Oslo S, fant Dagbladet at en pakke med laksefilet fra Northland, merket med norsk oppdrettslaks, koster 119 kroner kiloen, mens en pakke Salmalaks koster 218 kroner kiloen, altså nesten det dobbelte. Det er det ingen grunn til, mener Maaemo-sjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer