Standardavtale - ingen streik blant brønnservice-arbeidere

- Avspeiler situasjonen i bransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk olje og gass og fagforbundet SAFE er enige i meklingen om brønnserviceavtalen.

Dermed blir det ikke streik blant over 600 SAFE-medlemmer fra torsdag.

– Vi har hatt en krevende mekling, men kom i mål i tråd med rammene til frontfaget, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Resultatet av meklingen ble et generelt tillegg på 3.100 kroner, i tillegg til at skift- og nattilleggene ble økt med 1 krone.

Forhandlingsleder Roy Aleksandersen i SAFE beskriver forhandlingene som tøffe, men konstruktive.

– Resultatet avspeiler situasjonen i bransjen, og vi skulle gjerne sett et bedre økonomisk oppgjør. Men resultatet er til å leve med, og vi slapp å bruke streikevåpenet denne gangen også, sier Aleksandersen i en pressemelding etter at oppgjøret er i havn. Også forbundsleder Hilde-Marit Rysst er fornøyd med utfallet.

Fleksibilitet

Det skal også gjennomføres et forpliktende utvalgsarbeid for å drøfte kostnadsdrivende elementer i tariffavtalen. Målet med dette arbeidet er å bedre fleksibiliteten for bedriftene.

– Gjennom utvalgsarbeidet tror vi at partene i fellesskap kan finne gode løsninger så arbeidet med å få ned kostnadene på norsk sokkel kan komme på dagsordenen, sier Hodneland, som er fornøyd med å ha unngått konflikt i sektoren.

(NTB).