Stang skiftet bleie på sin far: - I min situasjon ble det en fin ting å gjøre

Oslo-ordføreren mener flere kan gjøre det samme.

SKIFTET: Oslo-ordfører Fabian Stang understreker at det er det offentlige som har ansvar for eldreomsorgen, men at han mener at også familiene kan gjøre mer for de eldre. I dag forteller han at han selv skiftet bleier på sin far. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKIFTET: Oslo-ordfører Fabian Stang understreker at det er det offentlige som har ansvar for eldreomsorgen, men at han mener at også familiene kan gjøre mer for de eldre. I dag forteller han at han selv skiftet bleier på sin far. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advokat Geir Lippestad og Oslo-ordfører Fabian Stang har gjennom hvert sitt oppslag i Dagsavisen fortalt at de tok vare på foreldrene sine da de ble gamle.

- Det er ikke riktig at en sønn skal skifte bleier på sin mor, sa Lippestad til avisa, der han omtalte eldreomsorgen i Oslo som for effektivisert.

- Er det egentlig så forferdelig om voksne barn skifter bleie på mor og far? svarer Fabian Stang i dag.

I intervjuet sier Oslo-ordføreren at han selv skiftet bleier på sin far på hans eldre dager, og at dette var noe han opplevde som både verdifullt og verdig.

Til Dagbladet sier Fabian Stang at formålet med å dele denne personlige historien nå, er å «nyansere et inntrykk av at det å stille opp for sine eldre er noe galt».

- Vi må ikke være så redde, som mange i Norge har blitt i dag, for å hjelpe våre foreldre på denne måten. For meg fungerte det bra å skifte bleie på far. Han syntes nok det var litt rart i begynnelsen, men etter hvert ble han veldig fortrolig med det, og det bidro til at vi kom hverandre enda nærmere, sier Stang.

- En fin ting å gjøre - Jeg mener at vi alle kan la oss inspirere av våre flotte innvandrere, for de har den samme tradisjonen som vi hadde tidligere; at vi i mye større grad er til stede for de eldre i familien, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.