Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stanghelle fortsetter som redaktør

Harald Stanghelle fortsetter som ansvarlig redaktør i Dagbladet, etter at styret i kveld klargjorde Dagbladets fremtidige uavhengighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets styre slår fast at det ikke kjenner til planer om å knytte Dagbladets virksomhet til noen av de eksisterende mediekonsernene. Det er også tatt initiativ til en gjennomgang av Dagbladets vedtekter med sikte på å klargjøre bedriftens uavhengighet best mulig. Dette arbeidet skal ledes av Lucy Smith.

Tar kritikk

Styret i Dagbladet har også tatt selvkritikk på måten forslaget til vedtektsendringer ble behandlet på.

Generalforsamlingen i Dagbladet vedtok forrige mandag å heve den øvre grensen for eierandel i avisen fra 20 til 30 prosent. Dette skjedde til tross for sterke protester både fra de ansatte og fra redaktør Stanghelle.

Fornøyd

Stanghelle sier han fortsatt er skuffet over generalforsamlingens vedtak, men at han er fornøyd med klargjøringen om Dagbladets uavhengighet som styret nå har vedtatt.

- Dette var en helt avgjørende klargjøring for min del, sier redaktøren.

Det var Stanghelle som ba om et ekstraordinært styremøte på bakgrunn av spekulasjoner om at Dagbladet var på vei inn i Orkla-systemet.

Dagbladets styre understreker at det ikke er bare uavhengigheten som avis som er viktig, men også avisens uavhengige stilling som bedrift blir vurdert som en klar konkurransefordel.