Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stanghelle går fra Dagbladet

Sjefredaktør Harald Stanghelle i Dagbladet har sagt opp sin stilling i avisa. Han går til Aftenposten som politisk redaktør etter Per Norvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stanghelle ble kontaktet av Aftenposten på fredag og har brukt helgen på å bestemme seg. Han forlater Dagbladet med tungt hjerte, men sa i ettermiddag at hvis det fantes et riktig tidspunkt så var det nå.

- Tiden i Dagbladet har vært både slitsom, turbulent men også utrolig flott, sa Stanghelle da styret informerte de ansatte i avisa i dag.

Stanghelle kom fra Aftenposten til Dagbladet våren 1995.

Glad i avisa

- Jeg har lært å bli glad i Dagbladet, en avis som har mange flotte muligheter, som vil bli tatt vare på i årene framover.

Hovedårsaken til at Stanghelle velger å gå til konkurrenten vegg i vegg i Akersgata er at han ønsker å arbeide tettere med journalistikk framover. Som sjefredaktør føler han at det blir mindre tid til det. Han mener det også er et sunnhetstegn at også sjefredaktører har muligheten til tenke på et liv etter år som sjefredaktør.

Egeland tar over

John Olav Egeland tar over som konstituert sjefredaktør i Dagbladet fra og med i dag. Stanghelle begynner i Aftenposten 1. oktober og skal fram til da stå til disposisjon for Dagbladets styre.

- TAKK FOR MEG: Sjefredaktør Harald Stanghelle orienterte på et allmøte i formiddag de ansatte om hvorfor han slutter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling