- Stanghelles beskyldninger er ubehagelige

Forsvarsansatte reagerer på redaktørens beskyldninger om løgn og fanteri i «David Weiss»-saken.

AVSLØRT: Her avsløres 45-åringen (med ryggen til) som har diktet opp etterretningsoffiseren David Weiss og bløffet Aftenposten og Jerusalem Post. Foto: Arve Bartnes / Dagbladet
AVSLØRT: Her avsløres 45-åringen (med ryggen til) som har diktet opp etterretningsoffiseren David Weiss og bløffet Aftenposten og Jerusalem Post. Foto: Arve Bartnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ansatte i Forsvaret reagerer på at politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, opprettholder sine beskyldninger om at Forsvaret driver løgn og fordekning i saken om den falske etterretningsagenten «David Weiss».

- Det høres ut som han beskylder oss som jobber i Forsvaret for å være illojale overfor landet. Dette er mennesker som blant annet setter liv og helse i fare i Afghanistan og andre deler av verden på vegne av landet. Jeg tror Stanghelle bør ta tilbake disse beskyldningene, nå som saken er oppklart, sier informasjonsleder Staale I. Reiten i Norges Offiserforbund (NOF).

- Det er klart ubehagelig å bli omtalt på denne måten. Stanghelle sier jo egentlig at det er en total mangel på konstituell kontroll i Forsvaret. I såfall er jo dette et ankepunkt for det demokratiske Norge, sier leder Eivind Røvde Solberg i Befalets fellesorganisasjon (BFO).

Oppdiktet identitetI går kunne Dagbladet avsløre at en 45-åring fra Oslo vest er mannen som overfor Jerusalem Post og Aftenposten har utgitt seg for å være den norske jøden og etterretningskapteinen David Weiss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer