Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Stans denne galskapen»

SAS Braathens-ansatte sendte brev til Jens Stoltenberg og ba ham redde Jansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fortvilelsen over at Petter Jansen ville få sparken fra sin stilling som toppsjef, var stor blant de ansatte i SAS Braathens. Lørdag satte de seg ned og skrev et brev til Jens Stoltenberg, skriver na24.no.

I brevet gir de ansatte støtte til Petter Jansen, og fatter ikke hva SAS-ledelsen tenker på.

«Det synes temmelig absurd å fjerne en leder som så til de grader har lyktes med jobben han ble satt til, og vi tillater oss å stille spørsmål om hva som er de egentlige motivene for denne - både for de ansatte i SAS Braathens og våre passasjerer - dramatiske beslutningen,» heter det i brevet.

Tre punkter

De ansatte synes det er oppsiktsvekkende og alvorlig at det er fattet beslutning av at Jansen må gå av. I brevet har de listet opp tre punkter som de mener er årsaken til at konsernsjef Jørgen Lindegaard i SAS ønsket å sparke administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens:

* Å ha presset gjennom en for dyr avtale med pilotene.

* Å ha gjennomført en lite tilfredsstillende integrasjon mellom tidligere SAS Norge og Braathens.

* Mangelfullt ledet kulturarbeid, som gjennom aksjoner fra ansattegrupper har skadet selskapets renommé og omdømme.

Foto: Scanpix/Henning Lillegård
Foto: Scanpix/Henning Lillegård Vis mer

Krever handling

De ansatte krever at Jens Stoltenberg handler, og ønsker at regjeringen omgjør avgjørelsen om å sparke Jansen.

«Dersom beslutningen blir stående, kommer våre ansatte ikke til å sitte stille og la dette skje uten følger. Dette er ikke en trussel, men en lei realitet,» skriver de i brevet.

Ifølge de ansatte har Petter Jansens lederskap gjennomgående vært preget av redelighet, skikkelighet og omtanke, ifølge de ansatte. Det samme mener det ikke om SAS\' konsernsjef Jørgen Lindegaard.

«Vi ber innstendig om at den norske regjering gjør alt de kan for å få stanset denne galskapen! At dere nå tar grep for å sikre Norges rettmessige interesser,» avslutter de i brevet.

KREVER HANDLING: De ansatte vil at regjeringen skal omgjøre vedtaket om at Jansen må gå av som toppsjef. Foto: Scanpix/Henning Lillegård
KREVER HANDLING: De ansatte vil at regjeringen skal omgjøre vedtaket om at Jansen må gå av som toppsjef. Foto: Scanpix/Henning Lillegård Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling