-  Stans lønnsfesten!

-  Urimelige store tillegg undergraver respekten for helsevesenet, sier Jens Stoltenberg som er bekymret for lønnsutviklingen blant sjefene der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jens Stoltenberg retter en kraftig advarsel til styrene og sjefene i de statlige helseforetakene. Hans budskap er enkelt: Stans lønnsfesten!

- Vis moderasjon

-  Alle ledere i offentlige og private foretak må vise moderasjon fordi det motsatte vil undergrave respekten for moderasjonslinja, sier Stoltenberg, for så å sikte kanonen rett inn mot sjefene i helsevesenet:

-  For lederne i helsesektoren er dette ekstra viktig. Når det er mangler og underskudd i helsevesenet vil urimelige store tillegg undergrave respekten for helsevesenet, sier Stoltenberg.

I sitt foredrag til Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede(Unio) i går uttrykte Stoltenberg bekymring over lønnsutviklingen i toppsjiktet for helseforetakene. Dagbladet avslørte tirsdag at enkelte direktører i helseregionene har fått sine lønninger plusset på med over 400 000 kroner de siste to åra.-  Vi må få et bedre helsevesen og unngå en kultur som handler om lederlønninger, sa Stoltenberg .

Flere tiltak

I går lanserte han flere tiltak for å bremse den kraftige veksten i lønn og andre godtgjørelser til offentlige og private ledere. Om kort tid vil regjeringen foreslå endringer i aksjeloven som gir generalforsamlingene i statlige og private aksjeselskaper mer innflytelse over lønn og andre godtgjørelser til lederne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer