Stanser miljøungdom, lar lastebilsjåførene gå

I morgen blokkerere Natur og Ungdom E6 i en time. I likhet med lastebileierne som i januar blokkerte Oslos innfartsveier, har de varslet politiet. Men der transportørene fikk ture fram får miljøungdommen blankt nei. - Forskjellsbehandling, sier leder Einar Håndlykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I morgen vil Natur og Ungdom blokkere E6 like nord for Moss mellom klokka 12 og 13 i protest mot utbygging av E6 og E18 i Østfold. I likhet med lastebilaksjonene tidligere i år er politiet varslet på behørig vis, men Moss Politikammer har valgt å forby aksjonen.

- Vi aksjonerer uansett, men vi er skuffet over politiets avslag. Dette er en åpenbar forskjellsbehandling. Lastebileierne representerer store økonomiske interesser, vi er miljøengasjert ungdom, sier Einar Håndlykken til Dagbladet. Nå anker de avslaget til Justisdepartementet.

Har dere vurdert å leie lastebiler for å blokkere veien?

- Nei, jeg vil ikke kommentere hvordan blokaden skal gjennomføres.

Truer med fengsel

Politiet begrunner i et brev til Natur og Ungdom avslaget med at demonstrasjonen vil bryte veitrafikkloven, og at blokkering av en såpass trafikkert strekning som E6 «kan forårsake alvorlig forstyrrelse av den lovlige ferdsel».

- Her har vi gjort en annen vurdering enn Oslo Politikammer, men jeg ser helt klart poenget til Natur og Ungdom, sier politjurist Anne Cathrine Aga ved Moss Politikammer til Dagbladet. Hun påpeker at i Moss valgte lastebileierne å blokkere kaianlegget, og ikke noen motorvei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer