Stanser plagsomme mobilsamtaler

Nå kommer teknologien som kan slå ut mobilen din slik at den ikke ringer når du er på kino, i restauranter eller møter. Men teleselskapene er ikke særlig glade for den norske nyvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De mobilfri sonene kan opprettes ved å plassere ut bokser som hindrer inngående og utgående samtaler til og fra mobiltelefoner på inntil 100 meters avstand, skriver Dagens Næringsliv.

Klar til jul

Det hele fungerer ved at de utplasserte boksene sender et signal til teleselskapene om at mobilen verken skal kunne ta imot samtaler eller være mulig å ringe fra. Systemet er konstruert slik at nødsamtaler kan slippes igjennom.

Men teleselskapene er ikke så glad for oppfinnelsen som er klar for masseproduksjon mot slutten av året.

I Telenor Mobil mener man mobiler som ringer i utide ikke er et stort problem. Selskapet anbefaler folk å heller skru av ringelyden og å motta tekstmeldinger.

Lite problem

Heller ikke Norges største kinoselskap, Oslo Kinematografer har stor tro på oppfinnelsen.

- Dette er ikke noe for oss. Vi appelerer først og fremst til at folk tar hensyn og at de andre kinogjestene oppdrar de andre i salen som våger å ringe under en forestilling, sier kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen til Dagbladet.no.

Hun er selvfølgelig nysgjerrig på det nye systemet, men liker heller bedre tanken om selvjustis i kinosalen.

- Det er nok elektronikk i våre lokaler som det er fra før og mobilplagen er ikke så stor som noen skal ha det til, sier Moræus Hanssen.