Stanser Røkkes bolig-drøm med en stemme

Fylkesutvalget i Akershus stemte 7-6 og stanser nybygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er fylkesmannen neste stopp for behandling av Kjell Inge Røkkes 50 meter lange palass, melder Budstikka.

Askers ordfører Morten Strand mener det er Kjell Inge Røkkes kjendisstatus som gjør at fylkesutvalget har valgt å behandle saken. Strand sier til Budstikka at dette er en normal byggesak som hører hjemme i kommunens bygningsråd.

- Det er ingen tvil om at Røkke har vært utsatt for forskjellsbehandling. Det er ikke fylkesutvalgets oppgave å behandle slike saker, sier Strand til Dagbladet.no. 

Strand sier han er uenig og også undrende til fylkesutvalgets avgjørelse.

Det var Askers Grønne Venner og Asker SV som hadde klaget saken inn for fylkesutvalget. Da de behandlet saken i dag tapte Røkke med knappest mulig margin. 6 stemte for å la Røkke bygge boligen, mens 7 stemte mot, melder lokalavisa i Asker .

De seks som stemte for kommer alle fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Fylkesrådmann Harald K. Horne  i Akershus mente også at bygget ble for stort for Konglungen.

VIL BYGGE STORT:  Her på Konglungen i Asker vil Kjell Inge Røkke slå sammen disse to eiendommene for å kunne bygge en romslig bolig for sin nye familie. Foto: SCANPIX
VIL BYGGE STORT: Her på Konglungen i Asker vil Kjell Inge Røkke slå sammen disse to eiendommene for å kunne bygge en romslig bolig for sin nye familie. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>VIL BYGGE NYTT: Asker kommune har gitt Kjell Inge Røkke tillatelse til å bygge en romslig bolig på Konglungen i Asker, men i dag sa Akershus fylkeskommune nei.