Stanser salg av kjøttdeig

70 tonn kjøttdeig trekkes tilbake fra 2000 butikker over hele landet etter mistanke om salmonella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet.no): Ferskpakket kjøttdeig av varemerkene «Skjeggerød kjøttdeig», «Spar kjøkken familiedeig», «Slakter\'n kjøttdeig» og «Coop kjøttdeig» trekkes umiddelbart fra markedet, melder NTB.

Årsaken er positivt utslag på en rutinemessig salmonellaprøve ved produksjonsanlegget til Fatland Gruppen i Ølen.

- Prøvene er tatt fra produksjonen i perioden 17. oktober til 26. oktober, og totalt trekkes 70 tonn kjøttdeig fra markedet, sier Fatlands konsernleder Leif Malvin Knutsen til NTB.

De aktuelle kjøttdeigtypene selges i 2000 norske matvarebutikker. Deler av partiet har allerede vært i salg i ei uke, og denne kjøttdeigen kan være spist.

Kan stamme fra polsk kjøtt

Produsenten understreker at det ikke er sikkert at den norske kjøttdeigen inneholder salmonellabakterier.

Det er  også produsert varer fra polsk kjøtt ved produksjonsanlegget, og det er foreløpig uvisst hvilket kjøttparti som ga positivt utslag på salmonellatesten.

- Importkjøttet er ikke sendt ut på markedet, og vi foretar nå nye analyser hver for seg av det norske og det polske kjøttet, sier Knutsen til NTB.

Disse prøvesvarene kommer først på lørdag. For sikkerhets skyld holdes produksjonsanlegget stengt inntil alt utstyr er vasket og desinfisert.