Utelampe eksploderte

Stanser salget inntil videre

- Må være på den sikre siden.

EKSPLODERTE: Det var en utelampe av denne typen som eksploderte i ansiktet til Gerd Inger Aarnes 25. juni. Foto: Privat
EKSPLODERTE: Det var en utelampe av denne typen som eksploderte i ansiktet til Gerd Inger Aarnes 25. juni. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil stanse salget av utelampa inntil videre. Vi er ikke ferdige med testene, men vi gjør det for å være på den sikre siden.

Det sier daglig leder i Jula Norge, Johnny Albøge, etter at Dagbladet onsdag kunne fortelle historien om Gerd Inger Aarnes fra Surnadal, som fikk kraftige brannskader etter at utelampa eksploderte i ansiktet hennes.

Hva som er årsaken til eksplosjonen, er foreløpig ikke kjent, men Aarnes har tidligere opplyst til Dagbladet at politistasjonssjefen i Surnadal etterforsker saken.

FØRSTE GJENSYN: Datteren Ellinor kjente igjen sin "nye" mamma Gerd Inger Aarnes på Haukeland universitetssjukehus 16 dager etter den dramatiske brannulykken hjemme i Surnadal. Foto: Privat.
FØRSTE GJENSYN: Datteren Ellinor kjente igjen sin "nye" mamma Gerd Inger Aarnes på Haukeland universitetssjukehus 16 dager etter den dramatiske brannulykken hjemme i Surnadal. Foto: Privat. Vis mer

Husker lite

Eksplosjonen skal ha funnet sted rundt klokka 23 den 25. juni. Da lampa slukket ved et par anledninger, ble det påfylt ny bioetanol. Første gangen gikk det fint og flammen blusset opp igjen. Andre gangen gikk det galt. Først skjedde ingenting, men så eksploderte flammene og fór rett mot Aarnes som satt på rundt en meters avstand.

- Jeg husker at ambulansehelikopteret kom. Da var samboeren og broren min kommet fra like i nærheten. Så husker jeg ikke noe før jeg våknet her på Haukeland to døgn etterpå. Da hadde jeg visst vært på St. Olavs Hospital i Trondheim først, har Aarnes tidligere sagt.

EKSPLOSJON: Bruker man bioetanolpeiser feil, kan det føre til livsfarlige branneksplosjoner og store skader. Video: DBS Vis mer

Advarsel

Lampa, som er av merket «FireFriend», driftes på bioetanol. Liknende lamper fås kjøpt i flere butikker for noen få hundrelapper.

Etter at hendelsen fant sted, ville ikke Aarnes kritisere butikken, men heller komme med en advarsel.

- Jeg er ikke ute etter å angripe eller anklage noen for det som skjedde. Men det er veldig mange nå som bruker slikt utstyr som går på bioetanol. Jeg vil oppfordre alle til å være oppmerksomme

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer